IZ REAL MADRIDA ODUŠEVILI SVE HRVATE: Modriću stigla poruka na hrvatskom jeziku!

FOTO:

Kapetan Vatrenih u utorak je u Monacu primio nagradu Golden Foot,a tim povodom na službenom je Facebook profilu Real Madrida stigla čestitka i to na hrvatskom jeziku. ‘Čestitamo Luki Modriću na osvojenoj prestižnoj nagradi Golden Foot – Zlatno stopalo 2019!, stajalo je u Realovoj poruci. (Sportske novosti)

U Kneževini je u utorak bio njegov dan. I od srijede će posjetitelji tamošnje promenade moći vidjeti i otisak stopala Luke Modrića. Od 2003. godine Golden Foot je manifestacija nogometa koja se uklopila u raskošni okvir Monaca. Princ Albert II. među onima je koji daju poseban pečat tamošnjem glamuru i veliki je ljubitelj sporta. Nogometa pogotovo. Zato su izbor najboljih igrača, proglašenje legendi i druge prigodne nagrade nogometnim akterima, uhvatili korijen tradicije.

Nešto što se u početku činilo tek kao promotivna priča preraslo je u značajan summit elite iz svijeta nogometa. Popis dosadašnjih pobjednika svjedoči tome u prilog. Ibrahimović, Totti, Giggs, Drogba, Iniesta, Eto’o, Buffon, Casillas, Cavani, ili promocija legendi kao R. Baggio, Eusebio, Just Fontaine, Maradona, Rivera… Ukoliko bismo odredili najbliži okvir ovom priznanju, onda nam se čini da je to ustvari kao jedna nagrada za karijeru, a ne učinjeno u jednoj sezoni ili godini.

Luku Modrića nominirao je među deset nogometaša posebni novinarski žiri. Biraju se igrači koji su navršili najmanje 28 godina i uz natjecateljske dosege imaju i određenu prepoznatljivu osobnost. Za ovogodišnje priznanje bili su još u konkurenciji Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Giorgio Chiellini, Sergio Ramos, Robert Lewandowski, Sergio Agüero, Gerard Pique, Wayne Rooney i Thiago Silva.

 

Komentari

komentara

« Povratak