IZNENADNA PROMJENA: UEFA uvela novo pravilo za ždrijeb Lige prvaka!

FOTO:

Krovna europska nogometna organizacija odlučila je uvesti novo pravilo ždrijeba za nastavak ovogodišnje Lige prvaka i Europske lige.

Iznenadna promjena

U tjednu koji je pri kraju otkrivena su prva četiri kluba koja će igrati u četvrtfinalu Lige prvaka, dok će u nadolazećem biti poznata preostala četiri. U petak, 15. ožujka će tako biti održan ždrijeb parova za četvrtfinale.

Međutim, taj ždrijeb u Nyonu će biti posljednji ove sezone. UEFA je promijenila pravila pa će na tom ždrijebu osim parova četvrtfinala biti održan i ždrijeb za polufinale. Drugim riječima, odmah nakon izvlačenja parova četvrtfinala klubovi  će znati na koga idu u polufinalu u slučaju prolaza četvrtfinala. Osim toga, ždrijeb će odrediti i domaćina u finalu.

Ovo nije prvi put da će biti u primjeni ovakav postupak, da se već u ožujku zna čitav „kostur“ daljnjeg natjecanja. Posljednji put je ovakav princip korišten 2012. godine, a nakon toga se pribjeglo razdvojenom ždrijebu za polufinale.

Isti princip bit će primijenjen i za ždrijeb Europske lige.

Spomenimo i kako u žrijebu u Nyonu neće biti ograničenja, dakle moguće je da neki četvrtfinalni par čine momčadi iz iste zemlje.

Prve utakmice četvrtfinala igraju 9. i 10. travnja, dok su uzvrati na rasporedu 16. i 17. travnja. Prvi polufinalni mečevi će se igrati 30. travnja i 1. svibnja, a uzvrati 7. i 8. svibnja. Finale je predviđeno za 1. lipanj, igrat će se na stadionu Atletico Madrida – Wanda Metropolitano.

NOVI DETALJI S UTAKMICE UNITEDA I PSG-A: Zaštitari spriječili fizički obračun Cantone i Neymara Sr.!

NAJTRAŽENIJI TRENER DANAŠNJICE: Zidane na stolu ima ponude četiriju europskih divova!

Komentari

komentara

« Povratak