JAVIO SE ĆIRO: “Umro mi je moj Ottek…”

FOTO:

Danas je otišao bivši hrvatski nogometni izbornik Otto Barić. U bolnici je bio posljednjih tjedan dana, dobro se oporavljao, ali se u posljednja dva dana njegovo stanje zakompliciralo.

Otto je jedan od najvećih hrvatskih trenera, a uz Ćiru Blaževića i Tomislava Ivića smatra se pravom istinskom ikonom hrvatskog nogometa. Upravo je Ćiro Blažević za index.hr otkrio kako se osjeća nakon tužne vijesti:

“Umro mi je moj Ottek…”, tužnim se glasom javio Ćiro.

“Imao sam privilegiju raditi s njim na Euru 1996. Bili smo kolege, ali u prvom redu prijatelji. Bio je velik trener, vrlo solidaran prema svim kolegama, pa tako i sa mnom. Moje iskustvo s njim dalo je potvrdu njegove lojalnosti i meni mogućnost da potvrdim njegovu stručnost. Pripada kremi hrvatskih trenera i jako sam žalostan”, rekao je Blažević.

Prisjetio se jedne od njegovih trenerskih mantri, čiju je mudrost tek kasnije shvatio.

“Uvijek je govorio da mu trebaju dva igrača. Meni je to prvo bilo smiješno, a onda sam shvatio koliko je to važno jer imaš generaciju, kvantitet igrača i još ti dva fale. Dugo mi je trebalo da shvatim tu filozofiju, koliko je mudra, jer uvijek u momčad treba uvoditi svježu krv.”

Komentari

komentara

« Povratak