Kosovski klub prvi put u povijesti se plasirao u europsko natjecanje

FOTO:

Ballkani je postao prvi klub s Kosova koji se plasirao u neko europsko nogometno natjecanje.

Prvak Kosova u play-offu je u dvije utakmice bio bolji od makedonskog prvaka Shkupija, kojeg je Dinamo izbacio u drugom pretkolu Lige prvaka. U prvoj je utakmici u gostima Ballkani pobijedio 2:1, a u večerašnjoj uzvratnoj pobijedio je 1:0.

Ballkani je klub iz Suve Reke ili albanski Suhareke, provincijskog gradića od desetak tisuća stanovnika na Kosovu. Prvak je najmlađe europske države, ali to Ballkaniju malo znači na nogometnoj karti kontinenta. Morao je krenuti od prvog pretkola Lige prvaka, gdje je čekao litavsku Žalgiris. Očekivalo se da će Ballkani uvjerljivo ispasti, ali eliminiran je tek nakon produžetaka.

Prvak Kosova zato je spušten u prednatjecanje Konferencijske lige. Ballkani je spektakularno bljesnuo u najslabijem od tri eurokupa. U drugom pretkolu KL-a izbacio je La Fioritu iz San Marina s ukupnih 10:0.

Slijedio je daleko teži suparnik, Klaksvik s Farskih Otoka, ali Ballkani je i njega izbacio i to nakon penala u gostima. Cijela momčad Ballkanija prema Transfermarktu vrijedi tek 3.9 milijuna eura, što je 100 tisuća manje nego na koliko je procijenjen novi Hajdukov defenzivac Chidozie Awaziem.

Komentari

komentara

« Povratak