LEGENDARNI BRANIČ: “Ronaldo je pokraden za jednu Zlatnu loptu, onu koju je osvojio Modrić!”

FOTO:

Hrvatski velikan, Luka Modrić, dugo će pamtiti 2018. godinu kada je osvojio Zlatnu loptu, a prije toga FIFA-inu i UEFA-inu nagradu za najboljeg igrača. Također je osvojio nagradu za najboljeg igrača na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Međutim, postoje i oni koji smatraju kako hrvatski veznjak nije trebao dobiti Zlatnu loptu 2018. godine. Jedan od njih je poznati engleski branič, Rio Ferdinand. Prema njegovim riječima, tada je učinjena nepravda i Portugalac je pokraden za veliko priznanje.

Proslavljeni bivši engleski nogometaš odgovarao je na pitanje o Zlatnim loptama i usporedbama Lionela Messija i Cristiana Ronalda, velikih rivala i dvojca za koji mnogi tvrde da bi baš jednog od njih trebalo zvati najboljim na svijetu. Upitan tko ima više Zlatnih lopti, Ferdinand je rekao: “Messi. Sedam naprema pet. Ronaldo je bio pokraden one godine kad je nagradu osvojio Modrić.”

Prije nego što je osvojio Zlatnu loptu i tako prekinuo desetogodišnju dominaciju Messija i Rolanda koji su se izmjenjivali kao njeni osvajači, Modrić je bio proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva, UEFA ga je proglasila najboljim nogometašem u Europi, a FIFA najboljim na svijetu.

U 2018. godini osvojio je s Realom nekoliko titula, među kojima i onu za najbolju momčad Lige prvaka. Bio mu je to četvrti takav trofej. S Hrvatskom je postao svjetski doprvak.

Podsjećamo, Modrić je 2018. u glasanju za Zlatnu loptu dobio 753 boda. Cristiano Ronaldo, koji je tu sezonu bio njegov suigrač u Realu i postigao 44 gola i osam asistencija u 44 utakmice, završio je u glasanju na drugom mjestu s 478 bodova.

Za listić dana kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak