LEGENDARNI NAPADAČ MILANA: „Nakon tragedije spasili su me roditelji i ljubav prema nogometu!“

FOTO:

Legenda ukrajinskog nogometa i jedan od najboljih napadača svog doba, Andrij Ševčenko, nedavno je predstavio svoju knjigu Moj život, moj nogomet. Povodom izlaska njegove biografije, dao je intervju za talijanski Corriere della Sera i dotaknuo se svog života u djetinjstvu.

Pričao je o tragediji u Černobilu te da ga je nogomet spasio zajedno s roditeljima, jer su svi njegovi prijatelji iz Kijeva umrli zbog raznih problema s porocima.

“Nadam se da nikoga neću iznenaditi ako kažem da se meni sve činilo normalnim prije nesreće. Zabavljao sam se igrajući nogomet, igrao sam u akademiji Dinamo Kijeva, sve je bilo u redu. Onda je eksplodirao reaktor broj 4 i sve su nas odveli.” – rekao je bivši napadač Milana i Chelseaja koji je nastavio život čak 1500 kilometara od kuće u bivšem SSSR-u.

“Svi moji prijatelji iz Kijeva su umrli. Ne od radijacije, nego od alkohola, droga i problema s oružjem. Problemi u SSSR-u stalno su se povećavali, svijet je znao da propadamo”, izjavio je Sheva pa zaključio:

“Moji prijatelji i ostali, nisu vjerovali da budućnost nosi išta dobroga. Jednostavno su se izgubili putem, moji roditelji i ljubav prema nogometu su me spasili.”

Trenutno obnaša dužnost izbornika Ukrajine, u karijeri je zabio čak 127 golova za talijanski Milan.

Komentari

komentara

« Povratak