LJEPOTICA U OSIJEKU: Evo kako bi trebao izgledati najmoderniji stadion u Hrvatskoj!

FOTO:

Nogometni klub Osijek bi trebao idućeg ljeta dobiti novi moderni stadion koji će biti na ponos svim stanovnicima Slavonije i Baranje. Zdanje na Pampasu se radi puno parom, ni koronavirus nije pokolebao radnike na gradilištu, sve ide prema planu, poručuje direktor kluba Igor Galić.

Cijeli projekt oko stadion i nogometnog kampa trebao bi koštati oko 40 milijuna eura, pišu Sportske novosti. Projekt dijelom financira mađarska vlada, dok ostalu pokrivaju privatna poduzeća poput ono suvlasnika Lorincza Meszarosa. Hrvatska će također imati koristi od tog posla, kroz sustav PDV-a će u državni proračun biti uplaćeno barem 10 milijuna eura.

Stadion na Pampasu će biti prvi hrvatski stadion s potpuno natkrivenim gledalištem od 12.800 sjedećih mjesta, ali i 10-ak metara natkrivenog vanjskog prostora te prvi stadion u Hrvatskoj najviše 4. kategorije po UEFA kriterijima. Na vrhu tribina bit će Sky promenada širine 3,6 metara s ponudom jela i pića za vrijeme utakmice. Osim toga, projekt osječke kuće Sirrah projekt u kojem je svoj autorski obol dao i sam Meštrović predviđa i restoran, sport bar, muzej, fan shop…

Osim toga, gledatelji će dvoboje moći gledati iz jaccuzija, pokraj toga će se nalaziti i sauna. Predsjednik Ivan Meštrović je rekao kako je vrlo zadovoljan napretkom građenja osječke ljepotice.

“Izrazito sam zadovoljan da se u jednom od najzapuštenijih i najsiromašnijih dijelova Hrvatske u trenutku velike zdravstvene i gospodarske ugroze mi ponašamo iznad svjetskog prosjeka po pitanju gradnje Pampasa. Dok je svijet stao, mi dajemo gasa iako nije nimalo jednostavno.” – poručuje čelni čovjek Bijelo-plavih.

REBIĆ GA JE ZASPRDAO, A ON PRIZNAJE: “EVO KAKAV PAKAO SAM PROLAZIO ZBOG TOGA…”

ŠOK U MAKSIMIRU: DINAMO IZBACIO ZVIJEZDU U DRUGU MOMČAD!

TRENER ATALANTE: „Imao sam koronu a sjedio sam na klupi protiv Valencije!“

Komentari

komentara

« Povratak