MEDIJI IZ SUSJEDSTVA TVRDE: Srbija pomogla Italiji da osvoji Euro!

FOTO:

Italija je osvojila Europsko nogometno prvenstvo, pobjedivši Englesku. U srpskim se medijima ovih dana piše kako i Srbija ima velike zasluge za talijanski uspjeh…

Talijanski uspjeh srpskom zaslugom

U Srbiji se ovih dana puno piše o tome kako i Srbija ima zasluge za to što je Italija osvojila Euro. Naime, trener Italije, Roberto Mancini je zapravo učenik Vujadina Boškova i njemu Italija treba zahvaliti za uspjeh na Euru i za još mnogo toga.

Tu ideju je prvi iznio Gianluca Pagliuca, za “Gazzettu dello sport”. On smatra kako je Mancini išao putem Vujadina Boškova i od njega naučio kako držati ekipu zajedno.

Tako je Pagliuca izjavio:

„Od Boškova je naučio da mora imati jaku skupinu igrača i da mora znati kako se nositi s njima, da je to najveće oružje. Mancini je u reprezentaciji nametnuo brzinu u mišljenju. Vidio sam neke treninge, oni su bili svi ujedinjeni, iskreni, sve je bilo super.“

Inače, Boškov je vodio Sampdoriju šest godina i najzaslužniji je za uspjeh te ekipe.

Osim toga, srpski portali imaju još jednu tezu koja ide tome u prilog. Tako pišu kako je Walter Zenga, koji je trenirao Crvenu zvezdu u sezoni 2005/6 koristio knjigu Giannia Via. U toj knjizi je do tada nepoznati bankar skicirao načine kako postići gol iz prekida. Vio je razradio 4.600 različitih kombinacija, a jedan od tih načina je i gol u finalu, kada su Talijani izjednačili iz kornera.

Zenga je dupli naslov sa Zvezdom osvojio koristeći tu knjigu na Marakani, a po uzoru na njega, to je učinio i Mancini, zbog čega su Talijani uspjeli osvojiti Euro.

Komentari

komentara

« Povratak