MIRIŠE NA SPEKTAKL: Evo protiv koga Hrvatska može igrati u osmini finala!

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je 0:0 protiv Belgije u sklopu trećeg kola Svjetskog prvenstva. To je bilo dovoljno za odlazak u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Hrvatska je završila druga u skupini F te u osmini finala može igrati protiv Španjolske, Japana te u ludoj teoriji protiv Kostarike. Evo što kome treba u skupini E.

Španjolska

Španjolskoj pobjeda protiv Japana garantira prvo mjesto. I remi joj je dovoljan za prolazak, i to najvjerojatnije s prvog mjesta – može pasti na drugo samo ako Kostarika dobije Njemačku. Izgubi li Španjolska od Japana, za prolazak joj treba ili remi Kostarike i Njemačke ili pobjeda Njemačke. U tom slučaju bi odlučivala gol-razlika.

Japan

Da bi imao izgleda za osminu finala, Japan, prije svega, ne smije izgubiti. U slučaju remija sigurno prolazi ako i Njemačka i Kostarika odigraju neriješeno. S remijem može proći i ako Njemačka minimalno pobijedi, ali tada će se gledati ukupan broj postignutih golova tih ekipa. Pobjeda Japanu donosi prolazak, gotovo sigurno s prve pozicije.

Njemačka

Njemačka je u bodovno najtežoj situaciji te joj igra samo pobjeda protiv Kostarike. Dođe li do nje, bit će drugoplasirana neovisno o rezultatu Španjolske i Japana te ne može igrati protiv Hrvatske.

Kostarika

Kostarika bi u slučaju poraza bila eliminirana. S bodom može proći samo ako Španjolska pobijedi Japan. Pobijedi li, sigurno ide dalje – s prve pozicije samo ako Španjolska i Japan odigraju neriješeno. U ludoj teoriji može biti prva i s pobjedom Japana, ali realnih šansi za to nema.

Komentari

komentara

« Povratak