NAJGORI SCENARIJ: Hajduku prijeti debakl ako HNS prihvati prijedlog UEFA-e!

FOTO:

Koronavirus potpuno je paralizirala nogometni svijet. Već je prošao prvi vikend bez nogometnih uzbuđenja, a mnogi smatraju kako je ova sezona sigurno gotova.

No, UEFA će sutra održati hitni sastanak na kojem će biti 55 predstavnika europskih nogometnih saveza. Na tom sastanku će se raspravljati o reorganizaciji tekuće sezone, a pojedini mediji već su ustvrdili o čemu će biti riječ: kad će se igrati Europsko prvenstvo planirano za ljeto ove godine, kako će se birati prvaci u ligama ako se prvenstva ne nastave te što će biti s europskim natjecanjima.

Madridski As je objavio da će UEFA na čelu s predsjednikom Čeferinom poslati prijedlog savezima o tome kako birati prvake. Navodno je plan UEFA-e da prvacima budu proglašeni oni koji su u trenutku prekida prvenstva bili prvoplasirane momčadi na ljestvici. U Hrvatskoj bi to bio Dinamo, u Španjolskoj Barcelona, u Italiji Juventus, a u Engleskoj Liverpool. Ovakvom odlukom najviše bi u najjačim ligama bili pogođeni rimski Lazio i madridski Real, drugoplasirane momčadi u Italiji i Španjolskoj koje su se do kraja prvenstva trebale s Juventusom i Barcelonom boriti za naslov.

UEFA će prema trenutnom stanju na ljestvicama odabrati i klubove koji će sljedeće sezone igrati Ligu prvaka i Europa ligu (to znači da bi Hrvatsku u kvalifikacijama Lige prvaka predstavljali Dinamo i Rijeka), a savezima će dati preporuku da ne bude ispadanja iz liga.

Odluka o prvaku i ispadanju iz liga je na kraju na nacionalnim savezima, ali je jasno kako će neki njih prihvatiti UEFA-inu ideju kako bi tako što elegantnije okončali sezonu koju je upropastio koronavirus.

Međutim, Hajduku bi tako ostala upropaštena sezona u kojoj je drugo mjesto i tako izboreno pretkolo Lige prvaka istaknuo kao ultimativni cilj. Podsjetimo, Splićani su na zimski odmor otišli kao drugoplasirana momčad, ali dolaskom Tudora dogodio se pad…

PRIJATELJ U NEVOLJI: NEĆETE VJEROVATI TKO JE UNAJMIO ODVJETNIKE I PLATIO ČAK 4 MILIJUNA EURA KAKO BI IZBAVIO RONALDINHA IZ ZATVORA!

IZOLACIJA U FIRENZI: Milan Badelj javio se iz Italije nakon što je korona paralizirala Serie A!

Komentari

komentara

« Povratak