NEĆE BITI LAKO: Izbornik Dalić prokomentirao kvalifikacijsku skupinu za SP!

FOTO:

Vatreni su nakon ždrijeba u švicarskom Zurichu saznali kvalifikacijsku skupinu za Katar 2022. godine. Hrvatska je kao nositelj smještena u skupinu H zajedno s Slovačkom, Rusijom, Slovenijom, Ciprom i Maltom.

Grupa je svakako nezgodna ali ne i neprolazna, izbornik Zlatko Dalić je komentirao ždrijeb za službenu stranicu HNS-a.

“Kao što je uglavnom slučaj, ždrijeb je mogao biti i bolji i lošiji, ali Hrvatska je s razlogom bila među prvim nositeljima i ne trebamo bježati od uloge favorita. Naš cilj je plasman na Svjetsko prvenstvo, a ovo je skupina u kojoj to možemo ostvariti. Jake utakmice iz protekle dvije godine dobro su nam došle kao priprema za ove susrete.” – prva je reakcija Dalića nakon “plesa kuglica”.

“Slovačka se pokazala kao kvalitetna ekipa, zasluženo su se plasirali na EURO. Mi smo u Trnavi odigrali odličnu utakmicu, ali sjetimo se da su u Rijeci vodili i pokazali kvalitetu. Imaju iskustvo igranja s Hrvatskom i to će im dobro doći. Rusi su kvalitetni, pokazali su to i protiv nas na Svjetskom prvenstvu, nakon što su izbacili jednu Španjolsku. Slovenija se digla i napreduje pod vodstvom Matjaža Keka koji nas izvrsno poznaje, i sigurno će kao naši susjedi imati jedan poseban motiv pokazati svoju kvalitetu. Ne smijemo podcijeniti ni Cipar i Maltu jer su to reprezentacije koje iz ciklusa u ciklus pokazuju da su tvrd orah čak i najboljim reprezentacijama, a svakako ne lagani protivnici za nabijanje gol-razlike.” – rekao je Dalić o nedavnim protivnicima Slovačkoj i Rusiji.

Za kraj se osvrnuo na još jedan naporan natjecateljski ritam, po tri utakmice se igraju u ožujku i rujnu.

Navikli smo na takav raspored u protekla dva mjeseca, vidjeli smo da to nije lagano jer nema vremena za trening. Nemamo puno prava na pogreške, ali ulog je Svjetsko prvenstvo i tako moramo pristupiti od prve minute prve utakmice. Priželjkujem samo da svi budemo zdravi jer kada imamo sve igrače na raspolaganju, onda smo pravi i kvalitetni, i duboko vjerujem, najbolji u ovoj skupini.Skupina je zahtjevna, s jakim protivnicima koje poštujemo. No, Hrvatska u Kataru želi braniti svoje svjetsko srebro, i učinit ćemo sve da to ostvarimo” – izjavio je izbornik.

Komentari

komentara

« Povratak