NEMA PAUZE NA OTOKU: Premiership se nastavlja, Englezi iznijeli svoj plan UEFA-i!

FOTO:

Unatoč tome što je koronavirus paralizirala čitavi svijet, čelnici engleske lige nemaju namjeru da prvenstva još dugo miruju na Otoku. The Sun javlja da imaju ideju kako nastaviti igrati nogomet unatoč epidemiji.

Naime, plan je da se dvoboji Premirshipa igraju u regiji Midlands na nekoliko stadiona Coventrya, Birminghama, Leicestera, Wolverhamptona, Nottinghama i naravno bez prisustva gledatelja.

O tome se govorilo nakon videokonferencije u UEFA-i, nakon neformalnog razgovora s predsjednikom Aleksanderom Čeferinom ovo bi se mogao pretvoriti u ozbiljan sastanak na kojem bi se dala konačna odluka o prijedlogu. O čemu se radi, Englezi su svjesni da ne mogu zanemariti sporsku televiziju Sky te ostale televizije koje čine veliki dio financijskog kolača Premierlige.

Čeferinu su istaknuli kako imaju puno više utakmica za odigrati od recimo talijanske i španjolske lige, ostale su im čak 92! Manchester City, Arsenal, Aston Villa i Sheffield United imaju još deset, a ostali klubovi devet dvoboja za odigrati. Također, FA kup je stigao tek do četvrtfinala, sastaju se Newcastle-Man City, Leicester-Chelsea, Norwich-Man United i Sheffield Utd-Arsenal.

Vodstvo engleske lige ima jasnu ideju da prvenstvo nikako ne ostane nedovršeno, u prilog tome im ide Čeferin koji smatra da se sve lige trebaju završiti regularnim putem.

Komentari

komentara

« Povratak