NOVA DRAMA U HNL-U: Rijeka tražila odgodu derbija, Hajduk odbio! Evo što se događalo…

FOTO:

U nedjelju 30. srpnja na Poljudu utakmicu drugog kola SuperSport HNL-a po rasporedu trebali bi odigrati Hajduk i Rijeka, no momčad s Rujevice u ponedjeljak ujutro poslala je dopis Hajduku i HNS-u u kojem traži odgodu derbija zbog obaveza Riječana u Europi.

Naime, Rijeka će 27. srpnja u prvom dvoboju drugog pretkola Konferencijske lige na stadionu Fadil Vokrri u Prištini igrati protiv kosovskog Dukagjinija, a uzvrat je na Rujevici tjedan dana kasnije.

U Rijeci su smatrali da bi im težak susret s Hajdukom bio preveliko opterećenje između dva europska nastupa pa su od Splićana tražili da im izađu u susret. No, kako doznajemo, Hajduk to neće napraviti. Splićani tvrde da imaju nekoliko dobrih razloga za to.

Kako je Index.hr dobio informaciju da su Riječani pisanim putem od Hajduka tražili prebacivanje datuma odigravanja jadranskog derbija, direktno su se obratili klubu s Poljuda kako bi provjerili točnost informacije i kako bi saznali što u Splitu misle o molbi s Kvarnera.

Odgode neće biti. U Hajduku su potvrdili da im je jutros stigao dopis Rijeke, ali da ga nemaju namjeru prihvatiti, i naveli su nekoliko razloga za takvu odliku. Doznaje se da su Splićani, pretpostavljajući da bi Rijeka mogla tražiti odgodu na početku sezone dok je još u igri za grupnu fazu u Europi, prije nekoliko dana poslali upit Riječanima za prebacivanje termina derbija za neki drugi datum, no s Kvarnera su to tada odbili, da bi se šest dana prije poljudskog derbija predomislili.

Kako je rok za zahtjevom za odgodom susreta najmanje osam dana, a Rijeka je zahtjev za odgodom poslala šest dana prije utakmice, splitski klub nema namjeru otkazivati susret za koji je zasad prodao već 23 tisuće ulaznica.

Ono što su nam u Hajduku apostrofirali kao možda i najvažniji razlog zbog čega su odbili zahtjev Rijeke je činjenica da bi, u slučaju da su pristali, bili bez prave natjecateljske utakmice minimalno dva tjedna, a možda i jer je također upitno što će biti sa susretom trećeg kola SuperSporta između Osijeka i Hajduka, pošto oba kluba igraju Europu.

Na Poljudu smatraju da im takva situacija bez natjecateljskog naboja nikako ne odgovara dok se spremaju za svoju prvu europsku utakmicu ove sezone.

Komentari

komentara

« Povratak