NOVA ERA EUROPSKOG NOGOMETA: Debakl Lige prvaka, najbogatiji klubovi osnivaju Super ligu!

FOTO:

Poznati Football Leaks otkriva da od 2021. godine počinje novo razdoblje euro nogometa. Najelitnije klupsko natjecanje Liga prvaka bi mogla ostati bez svojih najboljih klubova jer će oni istupiti iz Uefe i pokrenuti svoju Super ligu.

Radi se dakle o 16 najbogatijih klubova Europe odnosno engleskim klubovima Manchester Unitedu i Cityu, Chelseaju, Liverpoolu i Arsenalu, francuskim Marseilleu te PSG-u, španjolskim divovima Real i Atletico Madridu te Barceloni. U ovu skupinu također spadaju njemački Bayern i Borussia te talijanski Juventus, Milan, Roma i Inter.

Svi ovi klubovi bi trebali napustit Ligu prvaka sudjelovanjem u novom turniru te će ovo značajno opustošiti kvalitetu planetarno popularnog natjecanja koje više nikada neće ostati isto. Također, UEFA bi mogla izgubiti milijune eura na račun televizijskih prava i ostalih prihoda.

Očekuje se da svi ovi klubovi tamo igraju s rezervnim sastavom kako bi se mogli fokusirati na Super Ligu i teške dvoboje svako kolo. Tamo će zarađivati još više nego što prihoduju u Ligi prvaka i tako se do kraja odvojiti od ostalih klubova u njihovim ligama.

Čelnici europskog nogometa dogovorili su i formu natjecanja, imat će dvije faze, preliminarnu koja će se igrati po grupama i zatim eliminacijsku.

Kako bi Super Liga bila zanimljivija, imat će i drugu ligu, iz koje će najbolji klubovi ulaziti među elitu, odakle će pak najlošiji klubovi ispadati u drugi rang.

Međutim, 11 osnivača (Real, Barcelona, Manchester United, Bayern, Juventus, Chelsea, Arsenal, PSG, Manchester City, Liverpool i Milan)  imat će povlašteni status. Oni neće moći ispasti u drugu ligu.

PRENOĆIO U ZATVORU: ZVIJEZDA PSG-A UHIĆENA ZBOG VOŽNJE U PIJANOM STANJU!

KAKVE SU OVO SENZACIJE? Nećete vjerovati koje četiri nacije žele zajedničku kandidaturu!

Komentari

komentara

« Povratak