Odbije li BiH igrati u Rusiji, Rusi imaju spremnu zanimljivu alternativu

FOTO:

Rusija i BIH u Sankt-Peterburgu 19. studenoga trebale odigrati prijateljsku utakmicu. To je bio načelni dogovor između ruskog i bosanskohercegovačkog nogometnog saveza, no nakon što su uslijedile brojne kritike, sve je izglednije da od utakmice neće biti ništa.

Miralem Pjanić, Edin Džeko i još neki igrači BiH jasno su poručili da ne žele igrati u zemlji koja vrši agresiju na Ukrajinu, a i mediji u BiH su protiv tog susreta.

Vršitelj dužnosti tajnika Nogometnog saveza Rusije Maksim Mitrofanov govorio je o situaciji oko najavljene prijateljske utakmice protiv BiH rekavši da ugovor nije potpisan, no da bi se mogao parafirati nakon sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Prvi čovjek NS-a BiH Vico Zeljković potvrdio je da će konačan stav oko odigravanja utakmice s Rusijom biti poznat nakon sjednice Izvršnog odbora, koja će biti održana 10. listopada.

“Čisto formalno ugovor nije potpisan, no postoji dogovor s kolegama. Razumijemo da su pod pritiskom. Kažu da će konačnu odluku donijeti 10. listopada. Polazimo od toga da u studenome moramo odigrati dva susreta. Ne dođe li do utakmice s BiH, poduzet ćemo mjere kompenzacije”, rekao je Mitrofanov.

Istovremeno, ruski mediji pišu da bi u slučaju otkazivanja utakmice s BiH njihova reprezentacija mogla igrati s reprezentacijom legionara ruske Premier lige. Riječ je o strancima koji igraju u njihovom domaćem prvenstvu, a među njima su respektabilna imena kao što su Malcom, Claudinho, Wendel, Promes, Noboa… Podsjetimo, prije dva dana Rusija je odigrala prvu međunarodnu utakmicu od studenoga prošle godine, kad je izgubila u Splitu od Hrvatske 1:0, te prvu od invazije na Ukrajinu. Bila je to utakmica protiv Kirgistana, u kojoj su Rusi slavili 2:1.

BOMBA IZ SUSJEDSTVA: MATJAŽ KEK SE VRAĆA U HRVATSKU!?

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak