OPET SMO PRVA JAKOSNA SKUPINA: Evo s kim možemo igrati u kvalifikacijama za Euro

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Dansku na Maksimiru s 2:1, čime je preuzela vodeće mjesto u svojoj skupini. Sad se nalazi na korak do odlaska u završnicu, među četiri najbolje ekipe Lige nacija, što bi joj bio daleko najveći uspjeh dosad u tom natjecanju.

Pobjedom u zadnjem kolu protiv Austrije bi osigurala plasman, dok bi joj remi ili poraz odgovarali samo u slučaju da Danska na svom terenu ne pobijedi Francuze. S obzirom na to da bi poraz mogao svjetske prvake izbaciti u niži rang, nema sumnje da će utakmicu shvatiti maksimalno ozbiljno.

Plasman i eventualno osvajanje završnice Lige nacija Hrvatskoj bi donijeli bogatu sportsku i novčanu nagradu, a pobjedom protiv Danske već je ostvaren jedan veliki cilj. Naime, hrvatska reprezentacija osigurala je mjesto u prvom jakosnom šeširu u ždrijebu za Europsko prvenstvo, koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj.

Na najboljoj europskoj smotri igrat će 24 reprezentacije. Plasman će uz domaćina izboriti tri ekipe iz sustava Lige nacije te 20 preko kvalifikacijskih grupa. Naime, iz svake od deset kvalifikacijskih grupa na turnir će se plasirati dvije prvoplasirane reprezentacije.

Hrvatsko mjesto u prvom jakosnom šeširu znači da bi opet, barem u teoriji, trebala dobiti nešto lakšu skupinu u kojoj će biti ogroman favorit za plasman na još jedno veliko reprezentativno natjecanje.

Prema bodovima i trenutnom plasmanu, to bi značilo da Hrvatska ne može izvući superjake reprezentacije poput Nizozemske, Španjolske, Belgije, Portugala, Francuske i Italije. Ipak, u skupinu bi joj i dalje mogle doći snažne i neugodne reprezentacije, poput Švicarske, Engleske, Norveške, Srbije i Švedske.

Najlakša moguća skupina u ovom trenutku:
Hrvatska, Izrael, Albanija, Luksemburg, Gibraltar

Najteža moguća skupina u ovom trenutku:
Hrvatska, Engleska, Srbija, Turska, Bjelorusija

Za listić dana kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak