Otac Hajdukova junaka pokazao dopisivanje nakon utakmice: Rokas iznenadio svojim stavom

FOTO:

Hajduk je na savršen način ušao u novu prvenstvenu sezonu, osvajanjem tri boda na Maksimiru protiv Dinama i to još najslađe, preokretom i pobjedničkim pogotkom u doslovno posljednjim trenucima. (gol.hr)

Strijelac tog pogotka bio je mladi Rokas Pukstas, koji se sjajno snašao nakon ubačaja iz kuta i pogodio u mrežu. Savršen način završetka utakmice za Amerikanca, koji će idućeg mjeseca napuniti 19 godina.

Igrača za kojeg bi gledajući ga rijetko tko rekao da je tako mlad. Igra vrlo zrelo, a nedugo nakon utakmice smo saznali i da jako zrelo razmišlja. To je otkrio njegov otac, Mindaugas Pukstas, objavom na Facebooku.

Ovaj bivši litavski maratonac, koji se skrasio u Americi, izuzetno je involviran u sportske karijere svoje djece, a s Rokasom se kratko čuo nakon jučerašnje utakmice. U dopisivanju koje je pokazao na Facebooku, vidimo kako je sinu poželio sreću, uz poruku da je ponosan na njega te kako je bitno samo boriti se. Na poluvremenu mu je poslao poruku podrške, a nakon utakmice ga je samo pitao kako je bilo.

“Osjećao sam se bolje. Mislim da sam dobro koristio svoju energiju i kod izvođenja poluokreta sam se osjećao vrlo staloženo”, samo je napisao Rokas. Dakle, nakon pogotka za pobjedu, on ocu piše o jednom običnom potezu unutar njegove igre. Nigdje nikakva samohvala zbog pogotka, zapravo niti spominjanje toga, nego ostavljanje stava kao da je ovo spremio iza sebe i već se okrenuo idućoj utakmici.

Mnogi će reći američki mentatitet, gdje se zbog velikog broja nastupa rijetko tko ima vremena okrenuti onome što je bilo. A to fokusiranost kakva našim sportašima većinom nedostaje.

Komentari

komentara

« Povratak