OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Emotivni Rakitić otkrio kakvu ponudu je odbio na početku karijere!

FOTO:

Ivan Rakitić u utorak će na gostovanju kod Španjolske u sklopu Lige nacije upisati veliki 100. nastup za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Mlađi navijači nisu ni svjesni kako je njegova kompletna karijera mogla imati sasvim drugačiji rasplet. Raketa je otkrio kako je to izgledalo…

Bilo je mnogo upitna pa čak i onih zlobnih tračeva kako će se od reprezentacije oprostiti dvojac Modrić-Rakitić, ali Ivan je rekao što je odlučilo:

“Svatko od nas starijih igrača imao je neku svoju situaciju i donosio neku svoju odlluku. Iskreno, jesam, lomio sam se, puno razmišljao, razgovarao s izbornikom Dalićem i još više sa suprugom. Na kraju sam shvatio da je želja za reprezentacijom bila jača od svega. Toliko je ta želja bila velika da je teško bilo reći zbogom. Srce je odlučilo”, rekao je Rakitić koji će u utorak upisati 100. nastup za Hrvatsku. Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju debitirao je prije točno 11 godina, u Zagrebu protiv Estonije 8. rujna 2007. godine.

Koliko je Ivan bio veliki talent najbolje dokazuje odustajanje od škole, jer se odlučio totalno posvetiti nogometu. Poznati hrvatski nogometaš otkrio je nepoznate detalje sa početka veličanstvene karijere:

“Poslije jedne utakmice Švicarske i Španjolske do 17 godina (2004.), stigla je ponuda Chelseaja, ali ja sam bio prezadovoljan u Baselu. I samo sam tamo želio nastaviti karijeru. Istina, u Chleseaju bih puno više zarađivao, čak su mi i ocu nudili bolji posao i veći novac, ali sam u razgovoru s ocem i bratom shvatio kako mi Basel pruža najbolje uvjere za razvoj” rekao je jednom prilikom Rakitić, pa nastavio:

“Kao dječak sam odradio neke razgovore s tadašnjom predsjednicom Basela Gigi Oeri, ona me se baš dojmila. A Basel je u to vrijeme igrao Ligu prvaka, imponiralo mi je potpisati za takav klub. I tada sam znao kako sam donio dobru odluku. U to vrijeme nisam još niti poznavao Mladena Petrića koji je nastupao već za prvu momčad Basela, oni mi je kasnije puno pomogao, sada smo veliki prijatelji.” Tražili su ga Juventus, Arsenal i Chelsea, no on se kao klinac prvo želio dokazati u Švicarskoj.

Zamislite što bi se dogodilo da je Raketa prihvatio ponudu velikog Chelseaja? Vjerojatno ono što prolazi stotine mladih koje šalju na blesave posudbe jer rijetki su pronašli pravi put nakon toga…

HOĆE LI ZLATAN PRIHVATITI? SUPERBOGATI KLUB ŽELI POD SVAKU CIJENU DOVESTI IBRAHIMOVIĆA!

NESLAVNA LISTA: Ovo su nogometaši koji su odbili igrati za Hrvatsku!

Komentari

komentara

« Povratak