PONAVLJA SE VEĆ VIĐENI SCENARIJ: Juventus će biti izbačen iz Serie A!?

FOTO:

Nogometni svijet zaluđen je Svjetskim prvenstvom, a u međuvremenu u Italiji se događa prava drama i novi skandal. Glavni akter ove priče je Juventus.

Talijanska La Gazzetta dello Sport sinoć je objavila kako su svi Juventusovi direktori danas podnijeli ostavke. Predsjednik Andrea Agnelli, njegov zamjenik Pavel Nedved i izvršni direktor Maurizio Arrivabene definitivno odlaze iz kluba. S njima klub napušta i niz direktora i službenika na nižim funkcijama, a to su redom Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia i Suzanne Keywood.

Juve trese nova afera zbog kršenja financijskih propisa. Naime, za vrijeme pandemije koronavirusa 2020. godine čak 23 igrača Juventusa potpisala su anekse ugovora kojima su im smanjena primanja kako bi klub mogao prebroditi težak period.

Međutim, tužiteljstvo tvrdi da su ti aneksi bili fiktivni i da je Juventus na crno igračima isplaćivao puna primanja, ali su mu potpisani aneksi omogućili manja porezna opterećenja.

Ako istraga utvrdi da su spomenute financijske malverzacije Juveu pomogle da registrira ekipu i natječe se u elitnom rangu talijanskog nogometa, torinski gigant će biti izbačen iz Serije A.

Podsjetimo, Juventus je već ne tako davne 2006. godine nakon izbijanja afere „Calciopoli“ izbačen u Seriju B, a klubu su oduzeti trofeji. Football Italija istražuje mogućnost da se to ponovi i zaključuje kako je to itekako moguće.

Komentari

komentara

« Povratak