PRIJETI NAM PRAVA ‘SKUPINA SMRTI’: Evo kada je novi ždrijeb za novo izdanje Lige nacija!

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na završnici trećeg izdanja Lige nacija. U finalu je bila bolja Španjolska nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Vatreni su ulaskom u finale ušli u pravu elitu. Pobjednici ovog natjecanja bili su Španjolska, Portugal i Francuska, dok su finalisti bili Hrvatska i Nizozemska. Treće mjesto dva puta osvajali su Talijani, dok jednom Englezi. Na posljednjem mjestu završavali su Švicarci i Belgijanci. Kako smo prije nekoliko dana rekli, četvrto izdanje donosi nove promjene.

Četvrto izdanje Lige nacija ćemo gledati na jesen 2024. godine, a grupna faza će se igrati u rujnu, listopadu i studenom. Novost je da se opet mijenja format. Glavna novost je zapravo da se povećava novom rundom, četvrtfinalom. Ono će se igrati u ožujku i tako stvoriti poveznicu između grupne faze u studenom i Final Foura u lipnju iduće godine. Do sada su u njega izravno iz skupina elitne A lige išli samo pobjednici grupa. Ubuduće će iz skupina prve dvije reprezentacije ići u četvrtfinale koje će se igrati na dvije utakmice. Četiri pobjednika ovih dvoboja plasirat će se na Final Four.

Sada su već i poznate jakosne skupine pa tako Hrvatska ne može igrati protiv Španjolske, Italije i Nizozemske. U prijevodu društvo s Final Foura trećeg izdanja. U drugoj jakosnoj skupini nalaze se Danska, Portugal, Belgija i Mađarska. Treću jakosnu skupinu čine Švicarska, Njemačka, Poljska i Francuska. U posljednjem potu su Izrael, BIH, Srbija i Škotska. Radi se o reprezentacijama koje su promovirane iz Lige B. Ždrijeb će se prema posljednjim informacijama odraditi negdje u uvodnom dijelu 2024. godine, taman prije Eura.

NAJBOLJA SKUPINA: HRVATSKA, Mađarska, Poljska i Izrael.

NAJGORA SKUPINA: HRVATSKA, Portugal, Francuska i Srbija.

Komentari

komentara

« Povratak