Rumunjski nogometaš otkrio tko mu je nudio 500.000 eura da skrivi penal protiv Dinama

FOTO:

Rumunjski nogometaš Dan Alexa priznao je Rumunjima da mu je 2009. godine ponuđeno pola milijuna eura da skrivi jedanaesterac protiv Dinama u Europa ligi. U Zagrebu su Rumunji pobijedili 2:1, a u Temišvaru Dinamo 3:0. Alexa je bio kapetan Temišvara, a rumunjski portal Gazeta Sporturilor prenosi njegove riječi.

“Kontaktirali su me za namještanje utakmice. Kad sam izašao iz te prostorije, nazvao sam predsjednika kluba Mariana Iancua. Naravno, odbio sam to. Otišao sam i do uprave za borbu protiv korupcije. Rumunj mi je ponudio 500 tisuća eura, a glavni čovjek UEFA-ine komisije je došao u Temišvar pa mi priznao u šali – ‘Nisam siguran da bih ja odbio pola milijuna eura'”, ispričao je Alexa.

Prišao mu je bivši sudac Sorin Altmayer koji je sudio od 1996. do 2004. godine. U to vrijeme je bio dio Izvršnog odbora Rumunjskog nogometnog saveza. Altmayer je ponudom jako razljutio Alexu koji je podivljao i prolio čašu vode po njemu, a onda srušio stol za kojim su sjedili.

Dinamo je te sezone završio na trećem mjestu te skupine iz Ajaxa i Anderlechta. Dinamovi čelnici su 2009. godine odbacili svaku optužbu da je zagrebački klub imao bilo kakvu vezu s namještanjem utakmice.

Komentari

komentara

« Povratak