Rusi bi svake godine organizirali svoje Igre: Natjecat će se pet država…

FOTO:

Nakon što su ruski i bjeloruski sportaši izbačeni sa Zimskih paraolimpijskih igara u Pekingu, Rusija će u Sočiju organizirati natjecanja za ruske i bjeloruske paraolimpijce, objavio je ruski TASS. Natjecanje će se zvati We are together, a održat će se u terminu od 18. do 21. ožujka u gradu Hanti-Mansisku.

Ova bi se ruska verzija Paraolimpijskih igara mogla održavati svake godine. Rekao je to Pavel Rožkov, predsjednik ruskog Paraolimpijskog odbora. “Kinezi su pripremali svoje Paraolimpijske igre sedam godina, a mi smo ih pripremili za sedam dana”, rekao je Rožkov. Rusi bi htjeli da na njihovim Igrama sudjeluju još i Bjelorusija, Tadžikistan, Kazahstan i Armenija.

Podsjetimo, nekoliko dana prije početka ZPOI-ja u Pekingu, Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) odlučio je izbaciti ruske i bjeloruske sportaše s invaliditetom nakon što je Rusija započela invaziju u Ukrajini.

IPC je prvotno donio odluku da Rusija i Bjelorusija mogu sudjelovati na zimskom POI-ju u Pekingu, ali pod neutralnim nazivom i pod paraolimpijskom zastavom, no samo 24 sata kasnije krovna sportska organizacija za osobe s invaliditetom promijenila je odluku.

Komentari

komentara

« Povratak