SLUČAJ MAHIR EMRELI: Oglasio se Dinamo…

FOTO:

Poljski mediji izvijestili su da je FIFA suspendirala Dinamovog prvotimca Mahira Emrelija zbog dugovanja koje 25-godišnji Azerbajdžanac ima prema svom bivšem klubu, varšavskoj Legiji. Podsjetimo, Emreli je u ljeto 2021. godine kao slobodan igrač prešao iz Qarabaga u Legiju, ali je već osam mjeseci kasnije raskinuo svoj ugovor i došao u Dinamo.

Dinamo se oglasio priopćenjem po tom pitanju: “S obzirom na velik broj medijskih upita obavještavamo javnost o tome da je GNK Dinamo preko Hrvatskog nogometnog saveza zaprimio tijekom današnjeg dana odluku FIFA-e o suspenziji igrača prve momčadi Mahira Emrelija zbog financijskih obveza koje igrač nije podmirio prema svom bivšem klubu varšavskoj Legiji u roku dogovorenom kroz međusobni sporazum između igrača i Legije. Dinamo nije stranka u ovom postupku, ali će primijeniti odluku FIFA-e o suspenziji sve dok sukladno toj odluci kompletno dugovanje igrača Mahira Emrelija prema Legiji ne bude podmireno.”

Legia je igrala katastrofalnu sezonu i jedno vrijeme bila ozbiljan kandidat za ispadanje iz Ekstraklase. Iako je Emreli s 11 golova bio jedan od najučinkovitijih igrača ekipe, i on se našao na meti navijača koji su presreli klupski autobus i fizički nasrnuli na nogometaše.

Azerbajdžanac je tada došao i u nikad sasvim rasvijetljene sukobe s upravom koji su rezultirali raskidom ugovora, a FIFA je sada presudila da je klubu ostao dužan 100 tisuća eura. Emreli ne smije igrati ni u jednom natjecanju dok ne podmiri dug. Ove sezone upisao je pet ligaških nastupa za Dinamo. Svi su bili s klupe, a jedini gol zabio je Istri.

Komentari

komentara

« Povratak