I službeno potvrđeno: „El Clasico“ se igra u Miamiju!

FOTO:

Dva najveća rivala španjolske La Lige, Barcelona i Real Madrid će snage odmjeriti na prijateljskoj utakmici sredinom ljeta, u Miamiju.

Spektakl na Hard Rock stadionu

Barcelona i Real susrest će se 29. srpnja na Hard Rock Stadionu, kapaciteta 65.000 ljudi. Inače ovo je stadion NFL kluba, Miami Dolphinsa. Ova utakmice bit će dio Internacionalnog kupa prvaka (ICC), godišnjeg revijalnog natjecanja elitnih klubova iz Europe, ali i ostatka svijeta.

Oduševljen sam što se ICC vraća u Miami!“, kazao je vlasnik Dolphinsa i suosnivač ovog natjecanja, Stephen Ross.

Prilika da vidimo borbu dvaju ovakvih, trofejnih klubova zapravo i je razlog osnivanja ovog natjecanja.“, nastavio je Ross.

Barcelona i Real Madrid su možda najtrofejnijih i medijski najeksponiraniji klubovi u povijesti sporta. Uvijek kad se nađu ova dva kluba, to je sve samo ne prijateljska utakmica. To je poput rata. Niti jedan od ta dva kluba ne želi biti gubitnik.“, smatra suosnivač ICC-a.

Drugi „El Clasico“ izvan Europe

Iako smo navikli na susrete ovih dvaju klubova u Primeri, španjolskom kupu i Ligi prvaka, ovo će biti tek drugi sraz izvan granica Europe. Prvi se dogodio davne 1982. u Venezueli i madridski Real je tom prilikom pobijedio u ovom „ratu časti“. Gol za pobjedu postigao je Vicente Del Bosque, koji je kasnije postao eminentni trener. Također, ovo je prva prijateljska utakmica dvaju klubova još od 1991., iako kad se radi o rivalstvu Katalonaca i Kraljevskog kluba – nema prijateljskih utakmica.

Susret ovog ljeta će za Real biti četvrti nastup na ICC natjecanju, a Barceloni treći.

Komentari

komentara

« Povratak