ŠOK U SPLITU: Hajduk opet ostaje bez trenera!

FOTO:

Hajduk Split će izgleda opet ekspresno napraviti promjenu na svojoj klupi, prenose Sportske novosti. Izgleda kako talijanski stručnjak Paolo Tramezzani ipak nije dugoročni izbor.

Serija travanjskih utakmica bitno je kompromitirala europske ambicije Hajduka, ali kompromitirala je i šanse trenera Paola Tramezzanija glede nastavka mandata na klupi Hajduka. Svela ih je na puku teoriju jer uoči zadnjih šest dvoboja sezone teško je među navijačima, ali i stručnim promatračima, naći nekoga tko vjeruje da će Talijan i sljedeće sezone biti u Hajduku.

Sredinom siječnja Tramezzani je potpisao ugovor do kraja sezone s opcijom produljenja. – Imamo ugovor, ali imamo i opcije za produljenje. Želimo trenera za dugoročnu suradnju, na tri-četiri godine – kazao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius prilikom predstavljanja Tramezzanija na Poljudu sredinom siječnja.

Tri mjeseca kasnije Tramezzani se nije potvrdio kao dugoročno rješenje. Momčad je u dva početna mjeseca uspio stabilizirati, čak je stigao i do pozitivne serije od osam utakmica bez poraza, uzevši u tom nizu 20 od moguća 24 boda. Slutilo je na pozitivni rasplet, ali travanj je pokazao mogućnosti Hajduka. Jasno je da Tramezzani ima limitirani kadar, ali je isto tako jasno da je za proljeće dobio četiri stožerna igrača u Kaliniću, Livaji, Fossatiju i Kačanikliću.

SN tako pišu pet velikih razloga zašto Talijan nije pravi izbor: Defenzivni gard, ukupna igra, inferiornost u derbijima, rezultat i afirmacija igrača.

Komentari

komentara

« Povratak