SPEKTAKULARAN PROJEKT: Evo kad će Hajduk dobiti novi stadion!

FOTO:

Danas je održana skupština Hajduka u kino dvorani na Poljudu. Predsjednik Lukša Jakobušić prvo je objavio da šestorica igrača sigurno napuštaju splitski klub na kraju sezone, a gradonačelnik Ivica Puljak je kao predstavnik većinskog vlasnika kluba rekao kako će stadion Poljud u obnovu. Njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti:

“Grad vas gleda kao partnere i želimo vam uvijek dobre rezultate. Zajedno s upravom Hajduka ću vam predstaviti plan za razvoj infrastrukture kojeg smo napravili nakon višemjesečnog rada kojeg Split zaslužuje. Projekt ćemo podijeliti u tri faze. Obnoviti stadion Poljud, uključiti dodatne sadržaje na stadionu i gradski projekt Brodarica.

Prva faza je obnova stadiona Poljuda. To je najbolje rješenje za stadion. Pričamo o obnovi armirano-betonske konstrukcije, krova, prstena oko stadiona, atletske staze, rasvjete i ozvučenja. Početak obnove bi trebao biti u drugom kvartalu iduće godine, a procjena troškova je 30-40 milijuna eura, financirali bi grad i država. Financiranje je najizazovniji dio ovog projekta.

Druga faza uključuje dodatne sadržaje stadiona. To uključuje parkiralište, dodatne terene, prostore za akademiju, treći objekt ispod Zapadne tribine, gradski projekt Poljud u funkciji sporta. Gradnja bi trebala početi u prvom kvartalu 2025. godine.

Treća faza je Gradski projekt Brodarica. Planiramo novi stadion Hajduka, kongresni centar, poslovni centar, gradske stanove za dugoročni najam. Početak radova bi bio početkom 2026. godine, a završetak bi bio do Europskih igara 2027. godine. Financiranje bi obavili grad, Hajduk i partneri. Ovo je vrlo ambiciozan plan, ali nije skroz nerealan i može osigurati europske ambicije i stabilnost Hajduka.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak