ŠTO KAŽETE NA OVO? Bruno Marić povukao nesvakidašnji potez za derbi Hajduka i Osijeka!

FOTO:

Hajduk i Osijek u subotu u 17:30 na Poljudu igraju derbi 16. kola SuperSport HNL-a. U domaćem prvenstvu, osobito kad su Hajdukove utakmice u pitanju, u zadnje vrijeme bilo je dosta govora o sucima i njihovih pogrešaka pa se šef sudačke organizacije Bruno Marić odlučio na neuobičajen potez, prenose domaći mediji.

Derbi Hajduka i Osijeka neće suditi hrvatska nego ciparska sudačka ekipa na čelu s Antoniom Menelausom. On je do nedavno bio relativno nepoznat i u rodnom Cipru, a u prvi plan je iskočio nakon što je bivši srpski sudac Milorad Mažić po pozvan na Cipar kako bi tamošnju sudačku organizaciju doveo u red. Menelausa je odmah stavio na ciparsku listu međunarodnih sudaca.

Mažić Melenausa vidi kao kao najtalentiranijeg europskog suca i vjeruje da će on vrlo brzo postati dio europske elite. Redovito sudi najveće utakmice na Cipru pa srpski stručnjak smatra da Menelausu neće nikakav problem biti suditi vrlo važan hrvatski derbi.

Nije ovo prvi put da strani suci sude u HNL-u, ali je prvi put da sude ovako važnu utakmicu. HNS je uoči ove sezone dogovorio suradnju s Cipranima i Bugarima čiji suci su sudili nekoliko utakmica HNL-a ove sezone, no sad će prvi put suditi jedan derbi.

Komentari

komentara

« Povratak