STRAŠNA CIFRA: Evo koliko milijuna će pripasti Dinamu od transfera Gvardiola!

FOTO:

Joško Gvardiol danas je i službeno postao novi igrač engleskog velikana Manchester Citya. ‘Građani’ su se na zaista poseban način pohvalili novim pojačanjem.

Većina medija prenijela je kako je Manchester City platio RB Leipzigu čak 90 milijuna eura što znači da je hrvatski reprezentativac danas postao najskuplji branič u povijesti nogometa. Ta cifra potvrđena je i na Transfermarktu.

Ovo je i velika vijest za Dinamo, piše Index.hr. Naime, Dinamu pripada 15 posto od razlike onoga što je Leipzig platio za Gvardiola i što će dobiti od sljedećeg transfera.

Nijemci su 21-godišnjaka 2021. godine platili 18 milijuna eura, a Dinamu pripada 15 posto od 74 milijuna eura, odnosno 11.1 milijuna eura. Dinamo će i samim transferom zaraditi i nešto od naknade za razvoj. On je u klubu bio od svoje desete godine, a transferiran je s 19. Plavima bi prema tome trebalo pripasti i 2.75% od transfera, što iznosi oko 2.5 milijuna eura.

Ukupno će Dinamo tako zaraditi 13.6 milijuna eura što je zaista fantastična cifra. Kada se onda sve zbroji, Dinamo je od odlaska Gvardiola u inozemstvo dobio čak 32,4 milijuna eura!

Komentari

komentara

« Povratak