SUSJEDI MOGU UČITI OD NAS: Bivši kapetan Hrvatske objasnio zašto smo broj 1 u regiji!

FOTO:

Nekadašnji kapetan Vatrenih, Boris Živković, imao je razgovor za sarajevski Dnevni Avaz. Naše susjede je zanimalo što mi imamo, a nemaju druge reprezentacije poput Bosne i Hercegovine, Srbije te ostalih zemalja.

Vatreni su po uspjesima i igračkoj kvaliteti daleko najjača sila u regiji pa i malo šire. Svjetsku broncu i srebro će teško od naših susjeda itko dostići.

”Kvaliteta je najbitnija. Svi mogu pričati, pametovati, kod nas ovdje, na Balkanu, svatko je izbornik, ali prva i osnovna stvar je kvaliteta. OK, sve reprezentacije iz regije imaju pojedinačnu kvalitetu, i Bosna, i Srbija, ali ako se to ne složi sve zajedno u kvalitetnu ekipu, nema rezultata. Mora tu biti i zajedništva, ljubavi, pozitivne energije između igrača. To je kolektiv od 25 ili 30 ljudi, svi se moraju poštovati, cijeniti. Hrvatska te stvari u ovoj regiji najbolje koristi.” – objasnio je bivši branič Stuttgarta i Bayer Leverkusena.

“U BiH i Srbiji uvijek je neko uvrijeđen. Bilo je toga i u Hrvatskoj, naravno da je uvrijeđen ili povrijeđen netko ako ne igra, ali trener treba izvući najbolje. Nije problem prvih 11, nego ovih drugih 15. Svatko misli da treba igrati i ako nema tog zajedništva koje sam spomenuo, onda je teško napraviti rezultat. A svima je ljepše, bolje, kada se pobijedi. To je, prema mom mišljenju, razlog što Hrvatska napreduje, jer kako-tako se igrači uvijek skupe oko zajedničkog cilja, grba: Svi za jednog, jedan za sve.” – objasnio je Živković.

Komentari

komentara

« Povratak