SVAKA ČAST, GOSPODINE: Joško Jeličić poslao svima fantastičnu poruku uoči dvoboja protiv Kanade

FOTO:

Hrvatsku reprezentaciju sutra, 27. studenog, očekuje utakmica drugog kola skupine F protiv Kanade, u kojoj će izabranici Zlatka Dalića nakon remija s Marokom tražiti prvu pobjedu na turniru. Dan uoči utakmice analitičar HRT-a Joško Jeličić u emisiji Qatara je odlučio održati kraći monolog protiv kritike reprezentacije i izbornika:

“Nogomet je najbolji sport zbog mase ljudi koji ga prati i svi imaju pravo na mišljenje i argumente. Nema egzaktne istine. Ti argumenti i dobronamjerna kritika su i poželjni jer je preduvjet za napredak. Imao sam tri dana za osjetiti bilo puka i internet kanalizacije.

Moram reći da sam razočaran količinom žuči koja se prosula po našim reprezentativcima i izborniku, tako malo tolerancije i prema objektivnim okolnostima, i to prema dečkima koji su nas samo Rusijom zadužili za cijeli život. Imam zbog toga loš osjećaj.”

Jeličić je nastavio u svom stilu i istaknuo da nije populist: “Svi ti pametni i hrabri sa tim svojim stavom, ti bi trebali sa svojim stavom pomoći našoj prekrasnoj zemlji u kojoj caruje korupcija, klijentelizam, a maslinar ima pola milijuna eura na računu, ima više ministara s optužnicom nego bez optužnice. U tom kontekstu, ako nisu spremni pružiti podršku našim momcima, neka se vrate u mišje rupe i spreme tipkovnice.

Na kraju ja nisam populist, ali to je moja dužnost prema našim sportašima i sportu. Ovo je bio monolog koji sam morao istresti, moramo dati podršku tih momcima. Sutra je dan pobjede i želim biti pozitivan, moramo im dati podršku jer znamo što im je ona značila u Rusiji.”

Komentari

komentara

« Povratak