Svaka čast momci, to se zove vjernost! Dvojica nogometaša odbila napustiti „brod koji tone“!

FOTO:

Dio nogometne svakodnevice je činjenica da nogometaši iz malih klubova odlaze u velike te da ih često, osim želje za napretkom pokreće – novac. Za klubove koji su u zoni ispadanja u niže lige, ovaj problem je još i veći. Kao posljedica ispadanja takvi klubovi gube igrače što im dodatno otežava povratak.

Ovakav primjer vjernosti je rijetkost u današnje vrijeme

Opće je poznato kako se npr. Alessandro Del Piero, Gianluigi Buffon, Pavel Nedvěd i David Trezeguet ostali uz svoj Juventus kad je izbačen iz prve lige, u sezoni 2006./2007. Srećom, i danas se, doduše rijetko, nađe onih koji neće napustiti „brod koji tone“.

Njemački mediji donose vijest od dvojici igrača FC Kolna koja su odlučila produljiti vjernost svom klubu. Naime, Koln je većinu sezone proveo na samom dnu bundesligaške ljestvice, a od prošlog tjedna je i službena činjenica kako će iduće sezone igrati u drugoj njemačkoj ligi.

I dok su neki igrači već najavili odlazak iz kluba, dvojca najboljih, Jonas Hector i Timo Horn, će ostati. Štoviše, ovih su dana potpisali novi, dvogodišnji ugovor! To ne bi bilo ništa neobično da obojica nisu dobila nekoliko odličnih ponuda iz većih njemačkih klubova, u kojima bi, osim igranja u prvoj ligi, dobivali i osjetno veće plaće.

Hector, bez obzira na probleme kluba očekuje poziv u reprezentaciju, dok se za Horna očekuje da će uskoro postati glavni konkurent Marcu-Andreu Ter Stegenu kao zamjena za Manuela Neuera.

Nakon konačnog ispadanja u drugu ligu, golman Horn je izjavio:

„Naravno da je ovo izuzetno gorak trenutak za nas. No mogu vam jedno obećati, sigurno ćemo se vratiti! Idemo u drugu ligu svi zajedno i borit ćemo se zajedničkim snagama, mi i naši navijači.“

PA TI NAPADAJ SUCE: Diego Simeone drastično kažnjen!

Komentari

komentara

« Povratak