SVE JE MOGLO BITI DRUGAČIJE: Dani Olmo otkrio kako je zamalo zaigrao za Hrvatsku!

FOTO:

Sjećate li se famoznog ljeta 2014. godine kada je tada supertalentirani Alen Halilović prešao iz Dinama u Barcelonu, a nešto manje poznati Dani Olmo iz Barcelone u Dinamo? Malo tko je tada mogao predvidjeti kako će ovaj u Barceloni nestati kroz razne posudbe, dok će drugi u Dinamu ostvariti spektakularan transfer u moćni RB Leipzig.

Danas 25-godišnji Dani Olmo odradio je veliki intervju u DAZN-ovu dokumentarnom filmu Come On Fútbol. U njemu je govorio o svojim počecima profesionalne karijere:

“Želio sam biti dio sportskog projekta i Dinamo mi je to omogućio. Nije sve savršeno kada napustiš Barcelonu. U Hrvatskoj sam to shvatio, postao sam čovjek, na i izvan terena”, rekao je Olmo kojeg je Dinamo početkom 2020. prodao RB Leipzigu za 29 milijuna eura.

Olmo je od 2020. član dobrotvorne organizacije Common Goal kojoj, uz nekoliko drugih profesionalnih nogometaša, daje jedan posto svoje plaće i na taj način kroz nogomet podržava razne svjetske projekte, pa tako i one u Hrvatskoj nastale s ciljem postratne obnove.

“Nogomet može pomoći na razne načine. Mi nogometaši smo utjecajne osobe, iako ponekad ne razmišljamo na taj način. Želio sam pomoći u Hrvatskoj. Na mene su najviše utjecali ljudi koji su proživjeli rat. Među njima je bilo i nogometaša. Neki nisu imali ruku ili nogu. Govorim o klupskim legendama”, izjavio je Olmo.

Španjolac je također otkrio kako je imao poziv HNS-a da zaigra za Hrvatsku uoči odlaska u Rusiju 2018. godine što su mnogi priželjkivali, ali on je imao san: “U tom sam trenutku bio najbolji igrač HNL-a, a španjolska reprezentacija me nije zvala. No rekao sam im da ne želim. Zahvalio sam im, no moj san bio je igrati za Španjolsku…”

Komentari

komentara

« Povratak