SVI ZA KINU: Nakon Leke i Bilića još jedan hrvatski trener ide u Kinu!

FOTO:

Izgleda kako je Kina obećana zemlja za Hrvate, a to se posebno odnosi na naše trenere. Naime, već je poznato kako Hrvatska trenutno ima čak dva trenera u Kini, a čini se kako će nakon Leke i Bilića doći i treći hrvatski strateg.

U pitanju je Goran Tomić, aktualni trener zagrebačke Lokomotive. Nešto ranije Sportske novosti pisale su o interesu Kineza za Tomića, a sada su stvari postale vrlo ozbiljne. Štoviše, tamošnji mediji tvrde da je sve, praktički, riješeno, da više nema upitnika i da Tomić sigurno stiže u Guangzhou.

Tomića će na Lokomotivinoj klupi pak naslijediti Jerko Leko. Iako je tek prije neki dan preuzeo Hrvatski dragovoljac i s njim započeo pripreme za napad na Prvu HNL, nije tajna da su Božidar Šikić i odgovorni ljudi u Lokomotivi već davno Leku programirali da nakon Tomića sjedne na klupu prve momčadi. Zato je, uostalom, i otišao ‘na posudbu’ u obližnji Siget, da bi se kalio u seniorskom nogometu, nakon četiri godine na klupi juniora i bio spreman vratiti se na Kajzericu kad se otvori mjesto.

Inače, Tomić jako dobro poznaje kineski nogomet. Tomićev posljednji angažman u Kini bio je od prosinca 2016. do odlaska u Lokomotivu, kada je bio pomoćnik Sven-Göranu Erikssonu u u Shenzhenu.

Komentari

komentara

« Povratak