SVIĐA LI VAM SE OVA IDEJA? Ova država želi organizirati Euro!

FOTO:

Europsko prvenstvo treba se igrati u čak 12 gradova, ali pandemija koronavirusa totalno je zakomplicirala UEFA-inu veliku ideju. Zbog toga se šuška kako bi europska nogometna krovna organizacija mogla staviti domaćinstvo u jednu državu.

Sada je stigla podrška od britanskog premijera, Borisa Johnsona. Naime, on je spreman na to da Velika Britanija u potpunosti preuzme domaćinstvo Europskog prvenstva. Uefa još uvijek nije donijela odluku o tome kako će Euro biti igran, a originalni plan o 12 gradova-domaćina u ovom trenutku pod upitnikom je zbog pandemije koronavirusa.

Ranije je već određeno da će se završnica odigrati u Londonu. Johnson je sad potvrdio da je spreman preuzeti organizaciju kompletnog natjecanja za koje se nada da će vrhunac doseći pred ispunjenim Wembleyjem. Infrastruktura za to postoji, a što se publike tiče, ona bi se trebala vratiti na stadione s ukidanjem mjera koje su na snazi kako bi se obustavilo širenje zaraze.

The Sun tako u razgovoru s britanskim premijerom navodi da bi finale Eura trebalo biti odigrano pred punim tribinama pri čemu bi od pomoći trebale biti covid-putovnice i masovna testiranja.

Boris Johnson je već ranije rekao da je vrlo optimističan da će se sve restrikcije vezane za covid-19 ukinuti do 21. lipnja, što automatski znači da će biti dozvoljena masovna okupljanja.

Komentari

komentara

« Povratak