TABU TEMA NA POLJUDU: Nenad Bjelica je trebao postati trener „bilih“!

FOTO:

Trener Dinama, Nenad Bjelica, gostovao je u talk showu splitskog sportskog novinara Zdravka Reića, „Istinom do gola“. Bjelica je sve iznenadio neočekivanim priznanjem.

Nisu ga htjeli

Nenad Bjelica je u samo pet mjeseci donio svojevrsnu renesansu u zagrebački Dinamo. Od ranjive, stvorio je karakternu momčad koja suvereno kroči prema novom naslovu prvaka. Osim toga, Dinamo bi ove sezone mogao prezimiti u Europi, prvi put nakon 48 godina.

Nenad Bjelica je u emisiji „Istinom do gola“ objasnio svoju filozofiju nogometa, ali i priznao kako je pravi užitak raditi kao trener Dinama. Osječanin je mnoge iznenadio otkrivši kako je svojevremeno trebao postati trenera Hajduka. Bivši predsjednik “Bijelih” Ivan Kos mu je odmah nakon imenovanja za predsjednika splitskog kluba ponudio ovu poziciju. Na žalost, do suradnje nije došlo, a na Poljudu je ovaj promašaj svojevrsna tabu tema.

„U vrijeme kad sam bio bez posla poslije odlaska iz Spezije, nazvao me predsjednik Hajduka Ivan Kos i ponudio mi da budem trener Hajduka. Jako sam bio zainteresiran za tu ponudu koju sam dobio odmah dan nakon što je Kos imenovan za predsjednika. Međutim, ipak nisam postao trener Hajduka. Razlog? Nisu me htjeli. Kos mi se javio i rekao da me nije u stanju angažirati, jednostavno je, nisu htjeli da budem trener Hajduka.”, kazao je Bjelica pa nastavio:

„Sastao sam se u Zagrebu s predsjednikom Hajduka, kazao mi je kako mora odustati od svoje želje. Kos me još dva puta zvao i nije to bilo samo tada. Zvao me kad je smijenjen Pušnik, te drugi put kad je Carrillo otišao s klupe. Međutim, ja sam tada trenirao Lech iz Poznana, nisam želio napustiti klub. U to vrijeme me pozivao i Zdravko Mamić u Dinamo, njega sam također odbio zbog posla u Poljskoj. Mogao sam otići, nisam imao neku klauzulu koja bi me spriječila, ali ja nisam takav čovjek, prije svega poštujem dogovore, držim svoju riječ.”

Što se tiče razloga odbijanja, u Hajduku je navodno postojala struja koja se bavila „brojenjem krvnih zrnaca” i Bjelica im nikako nije u tom smislu odgovarao.

DALIĆ U RAZGOVORU ZA „SVOJE ARAPE“: „Luka će uzeti i Zlatnu loptu, Rakitić je dokazana klasa i vođa, nije bilo lako ali morao sam maknuti Kalinića!“

Komentari

komentara

« Povratak