TRAJALA JE TRI SATA: Poznati su nalazi obdukcije, evo što je bilo kobno za El Diosa!

FOTO:

Možda i najbolji nogometaš svih vremena Diego Armando Maradona preminuo je u 60. godini života u svom domu u Buenos Airesu. U naselju Andres se oporavljao od operacije mozda koja je prema navodima odlično prošla te je Maradona imao namjeru vratiti se trenerskom poslu u Gimnasiji La Plata.

Međutim, nezdrav život je platio danak, Diego je preminuo od srčanog udara u snu, bilo je to uzrokovano akutnim edemom pluća. To je bilo previše za argentinskog nogometnog genijalca, nisu uspio pobijediti ovakvo loše zdravstveno stanje, javljaju svjetski mediji.

Prva obdukcija je trajala oko tri sata, utvrđeno je da je Maradona izdahnuo točno u podne po lokalnom vremenu dok se nalazio u bolnici San Fernando. Također, liječnici su otkrili i proširenu kardiomiopatiju, zdravstveno stanje u kojem srčani mišić slabi i širi se te ne može ispumpati dovoljno krvi za ostatak tijela.

Diego je prvo imao ugrušak na mozgu te je zbog toga morao na hitnu operaciju, oporavak je tekao vrlo dobro pa se nakon toga trebao uputiti na odvikavanje od droge. Obdukcija završava toksikološkom analizom  u kojoj će se oktriti je li konzumirao drogu ili alcohol prije smrti.

Njegovo tijelo se nalazi u predsjedničkoj palači, mnoštvo navijača i prijatelja uz obitelj se okupilo na bdijenju za maestralnu legendu Napolija. Proglašena je trodnevna žalost.

Komentari

komentara

« Povratak