VELIKI INIESTA O SVOJOJ BORBI S DEPRESIJOM: “Zagrlim ženu, a čini mi se kao da grlim jastuk”

FOTO:

Andres Iniesta (38) govorio je o svojoj borbi s depresijom. Jedan od najboljih veznjaka svih vremena bio je u depresiji mjesec i pol prije početka Svjetskog prvenstva 2010. u Južnoafričkoj Republici. Ondje je u finalu protiv Nizozemske zabio za svjetsko zlato.

“Odlučio sam govoriti o svom mentalnom zdravlju i borbi protiv depresije. Znam da sam javna osoba, ali morao sam reći neke stvari onakve kakve jesu. Nikada nisam razmišljao o tome hoće li me netko nazvati ludim ili slabim”, rekao je Španjolac pa nastavio:

“Kada sam se borio s depresijom, najbolji dio dana bio mi je kada bih popio tabletu i otišao na spavanje. U depresiji gubiš životnu radost. Legnem u krevet, zagrlim ženu, a čini mi se kao da grlim jastuk. Nisam osjećao ništa. Još uvijek idem na terapije jer moram imati mir sam sa sobom.”

“Na kraju, život vas nauči da depresija i mentalno zdravlje mogu utjecati na svakoga. Ne radi se tu o materijalnim stvarima. Mogao sam imati sve automobile svijeta i sve što sam htio, ali bilo mi je teško suočiti se sa životnim problemima. Morate trenirati svoj mozak, to je najvažnije.”

Andres Iniesta već četiri godine igra u Japanu i nosi dres Vissela, s kojim je zasad osvojio kup (2019.) i superkup (2020.), pridodavši ih u bogatu riznicu trofeja koje je osvajao s Barcelonom.

Komentari

komentara

« Povratak