VELIKI POVRATAK: Kultni njemački klub se vratio u drugu ligu!

FOTO:

Kaiserslautern je danas izborio svoju prvu promociju u viši rang njemačkog godina nakon 12. godina. Pobijedio je s 2-0 Dynamo Dresden u uzvratnoj utakmici doigravanja, što je bilo dovoljno za promociju iz 3. u 2. Bundesligu.

Prva utakmica na Fritz-Walter-Stadionu završila je 0-0, a Kaiserslautern je sinoć u Dresdenu slavio pogocima Daniela Hanslika u 60. i Philippa Herchera u 92., nakon kojeg su domaći navijači počeli bacati baklje na teren i izazvali prekid. Utakmica je zbog incidenata s tribina produljena 12 minuta, a gosti su nakon posljednjeg zvižduka mogli početi slaviti.

Kaiserslautern je posljednji put promociju ostvario u sezoni 2009./10., kada je bio prvi u drugom rangu i izborio nastup u Bundesligi. Tamo je ostao dvije sezone, nakon čega je proveo šest godina u 2. Bundesligi. Pad u treći rang njemačkog nogometa dogodio se 2018., kada je klub završio 18. u 2. Bundesligi.

Uslijedile su tri sezone u trećem rangu, sve do ove, kada je Kaiserslautern trećim mjestom izborio doigravanje, a večerašnjom pobjedom i povratak u drugi rang.

 

Komentari

komentara

« Povratak