VELIKI SKANDAL U ITALIJI: Juventusu oduzeti bodovi!

FOTO:

Talijanski nogomet danas je doživio još jedan nevjerojatni skandal. U pitanju je Juventus.

Federalni žalbeni sud prihvatio je zahtjev tužiteljstva Talijanskog nogometnog saveza za novim otvaranjem procesa protiv torinskog Juventusa zbog navodnog financijskih malverzacija u klubu, a u njemu odlučio o kaznama za torinski klub. Sam proces bio je i razlog odstupanja rukovodeće garniture kluba. Juventus se teretilo za korištenje lažnog kapitala u financijskim knjigama te plaćanje igrača ispod stola tijekom pandemije covida. Klub je kažnjen s oduzimanjem 15 bodova.

Tužitelj Talijanskog nogometnog saveza Giuseppe Chine je nakon Juventusove žalbe u procesu odlučio predmet podnijeti Federalnom žalbenom sudu, a Sud je prihvatio njegove argumente i u parnici odlučio sljedeće:

Bivši sportski direktor kluba Fabio Paratici dobio je dvije i pol godine suspenzije, dvije godine dobio je bivši predsjednik kluba Andrea Agnelli, kao i Maurizio Arrivabene, bivši direktor kluba. Kaznu je dobio i Federico Cherubini, sportski direktor u klubu i to na 16 mjeseci. Sljedećih osam mjeseci nikakvu funkciju u nogometu neće smjeti obavljati niti bivši igrač i dopredsjednik kluba Pavel Nedved.

Također, Chine je tražio da se Juventus kazni oduzimanjem devet bodova. Federalni sud odlučio je da ta kazna bude 15 oduzetih bodova.

Komentari

komentara

« Povratak