Bio je zvijezda Football Managera, svi su ga vidjeli u velikom klubu, a danas luta svijetom!

FOTO:

Ako ste prije desetak godina igrali poznatu simulaciju “Football Manager” onda se itekako sjećate nogometaša Kerlona!

“Novi Ronaldinho”, samo je jedan od nadimaka koje je omaleni Brazilac nosio kao wonderkid. Svi su mu tepali da je pred njim velika karijera, ali na kraju ipak ništa od toga…

Nogometni svijet bio je fasciniran njegovim driblinzima dok je nastupao za brazilski Cruzeiro. Bio je najbolji strijelac južnoameričkog U-17 prvenstva, suparnici su ga mogli zaustaviti samo grubim prekršajima, a čuveni agent Mino Raiola otkupio je 80 posto njegovog ugovora za 1,3 milijuna eura.

2008. godine odlazi u Inter za koji neće upisati ni jedan nastup! Uslijedile su posudbe u Chievo, Ajax, Paranu i Nacional Esporte Clube (MG). Na tim posudbama jedva je skupio sedam nastupa što je mizerno.

To je sramota”, kaže danas o svojoj epizodi u Interu.
“Kad sam bio dijete sanjao sam o Interu, velikom klubu, ali nisam imao sreće. Kada sam se vratio s posudbe u Inter, stigao je Mourinho i odmah mi je rekao da ne računa na mene. Nemam ništa protiv njega, takav je nogomet.”
Objasnio je zašto nije uspio u Milanu. “U Interu nikad nisam pokušavao driblinge na treninzima. Tamo su igrači puno veći i snažniji nego u Brazilu i to je bio moj problem. Zamislite da me Materazzi udari, pa uništio bi me”, rekao je igrač poznat po “tuljanovom driblingu”.
Poznati Brazilac najviše će ipak ostati upamćen po svom driblingu no u 26 godini života pojavila se nova prilika koju namjerava iskoristiti. Naime, prije nekoliko dana potpisao je za Spartak Trnavu, četvrtoplasiranu momčad slovačkog prvenstva. Od snova da će nositi dres velikana pa sve do Slovačke lige…
Možda ga baš i krene u Trnavi…

Komentari

komentara

« Povratak