CIRKUS: Sevilla bojkotira Superkup protiv Barcelone, Savez donio još jednu nevjerovatnu odluku!

FOTO:

Danas navečer bi se trebala igrati velika utakmica španjolskog Superkupa, sastat će se prvak  i osvajač Kupa Barcelona te finalist Kupa kralja, Sevilla. No, lako je moguće da se dvoboj u marokanskom Tangiersu uopće ne odigra!

Naime, španjolski savez i dalje nastavlja šokirati nogometnu javnost pa su objavili kako neće biti kazni ako Barcelona nastupi sa tri igrača izvan Europske unije, jer eto, Superkup nije profesionalna utakmica?!

Klub iz Andaluzije je tako otvoreno zaprijetio da ako se to dogodi, neće istrčati protiv Barce u borbu za prvi trofej sezone. S jedne strane razumljivo, španjolska liga je jedna od najjačih na svijetu i ne treba se stvarati nepotreban cirkus.

„Mi u Sevilli smo iznenađeni izjavom Španjolskog nogometnog saveza samo 24 sata prije početka utakmice. Prema njoj, može se prijaviti koliko god “ne-EU” igrača se želi. A u zadnjem priopćenju vezanom za sezonu 2018/19. jasno stoji da je dopušteno imati samo tri igrača izvan EU. Bez iznimaka“ – vrlo jasno poručuju iz Seville.

„Naš tim odvjetnika proučava slučaj, a bude li Barcelona u zapisnik stavila više od tri igrača izvan EU, postoji mogućnost da se povučemo iz natjecanja zbog nepropisnog sastava suparnika.“

U španjolskoj Primeri jasno važi pravilo da u zapisniku smiju biti samo tri igrača izvan EU, zašto se onda za ovu utakmicu mijenja pravilo? Je li ovakva konfuzija potrebna cijelom vodstvo španjolskog nogometa? Ako ovako nastave bolje neka sami daju ostavke i spase igrače te klubove ovakvih zavrzlama.

Inače, Vidal, Malcolm i Arthur bi trebali biti igrači izvan EU-a, dok svi ostali imaju europske putovnice. Ipak, Barca je povela i četvrtoga non EU igrača, braniča Marlona, pa će biti zanimljivo što će se događati. Trener Ernesto Valverde na ovu situacija zaista nije imao komentara, sasvim logično da čovjek ne zna što bi rekao, samo je dodao da su ih mogli upozoriti puno ranije.

NESVAKIDAŠNJIM POSTUPKOM SARRI POKAZAO KAKO TEŠKO PODNOSI ZABRANU PUŠENJA NA ENGLESKIM STADIONIMA!

ZATO JE NAJBOLJI: Pogledajte čudesne ovacije za Modrića u Madridu!

Komentari

komentara

« Povratak