HNS, SRAMI SE: Pogledajte kakvu glupost i nepravdu su napravili Rijeci i Hajduku!

FOTO:

Izgleda kako je danas stigao još jedan dokaz da HNS previše ne mari za naše klubove. Naime, dva naša kluba koja nastupaju u Europskoj ligi poslala su sasvim normalan zahtjev nacionalnom savezu o odgodi derbija koji je na rasporedu 12. kolovoza u nedjelju.

Povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni, odnosno Natjecateljska komisija HNS-a kao drugostupanjski organ odbili su zajednički zahtjev Rijeke i Hajduka za odgodom jadranskog derbija koji je na rasporedu 12. kolovoza u 21 sati na Rujevici. Razlog? Zahtjev nije utemeljen.

“Klubovi su nam se obratili s molbom da se zbog europskih obveza pomakne ta utakmica na 19. prosinca. Kako smo ranije već prekinuli s takvom praksom postupili smo u tom duhu, prvo ja, onda i Natjecateljska komisija koja je organ iznad mene”, rekao je povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni, a prenosi Novi list.

“Hajduk je i prije nego što je prošao u treće pretkolo izašao s tim prijedlogom jer 16. kolovoza moraju na gostovanje u Rumunjsku pa im nije baš zgodno što se vraćaju iz Rijeke u ponedjeljak, a moraju već u utorak na put. Procjena je da ovo nisu dovoljno dobri razlozi da se naprave ustupci, uostalom kada bi sada izašli ususret Rijeci i Hajduku onda bi morali i Dinamu, odnosno Osijeku da je prošao i osjetno bi se poremetio kalendar natjecanja, a prvenstvo je najbitnije”, zaključio je Brezni.

Toliko godina sanjamo to ‘prokleto’ 15. mjesto u skupljanju koeficijenata, a onda i HNS dodatno zakomplicira svojim blesavim pravilima. Zar im nije bitno da naši klubovi ostvare velike uspjehe u Europi?

BARCA OPET KRADE: U Barcelonu dolazi jedan od najboljih veznjaka na svijetu!

Komentari

komentara

« Povratak