JOŠKO, TI SI CAR: Joško Jeličić savršeno opisao naše nogometaše!

FOTO:

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva! Naši Vatreni prošli su domaće Ruse nakon još jedne lutrije jedanaesterca. U regularnom dijelu bilo je 1:1, a onda je svaka reprezentacija postigla po jedan pogodak u produžecima. I kako to obično biva, fantastičan komentar na utakmicu ostavio je Joško Jeličić…

Joško Jeličić u svom je stilu komentirao prolaz:

“Uvijek sam se pitao da li imaju karakter, ali sada moram reći: momaci vi nemate muda, nego nojeva jaja! A Modrić je čudo, pretrčao je sto kilometara i imao sto oduzetih lopti!”

Dalić je donio homogenost, a to je bio ključan nedostatak u prethodnim natjecanjima. A protiv Engleza ćemo izgledati još bolje!”

“Ako smo zaslužili isprovocirati sreću hrabrošću i poniznošću, onda smo u tome uspjeli. Sreća prati hrabre.”

Zanimljive su bile i njegove opaske uoči utakmice i pod poluvremenom:

“Igrač više u napadu ne znači da ćeš igrati ‘napadačkije‘. Moramo se nametnuti kroz posjed kako bi lakše dolazili u zadnju trećinu. Kramariću to nije teško, ali Perišić i Mandžukić tu moraju napraviti iskorak. Individualno smo jači, ali to ništa ne znači ako se ne možemo nametnuti kao momčad.”

“Moramo zaboraviti na to da će KGB, Putini i plinovodi utjecati na rezultat! Nakon 10-15 minuta ćemo po govoru tijela moći znati na čemu smo i kako će utakmica završiti.”

“Na lijevoj strani smo u prvom dijelu imali  problema i s loptom i bez nje. Nije jasno zašto Lovren nije na toj poziciji lijevog braniča. Nismo nametnuli svoju kvalitetu, a Rusi su igrali kako im odgovara – branili su se pa dodaju Dzyubi koji proigrava dalje. Čerišev je imao puno previše prostora kod postizanja gola. Posjed nam je bio jalov, preteško smo dolazili u situacije ugrožavanja protivnika i 1:1 je najviše što smo mogli tražiti u prvom poluvremenu.”

Komentari

komentara

« Povratak