PREDSJEDNIK FIFA-E IZNENAĐEN – Nitko nije očekivao tako malu zemlju kao Hrvatsku u finalu!

FOTO:

“Hrvatska je u finalu, tko bi to očekivao? Hrvatska je mala zemlja, bogata u nogometnoj kulturi i povijesti, ali tko bi to očekivao”, rekao je predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino na novinarskoj konferenciji u Moskvi.

Također, dodao je još vezano uz činjenicu kako su 4 najbolje ekipe opet iz Europe: “Koliko je bilo ravnoteže u prošlosti, i to je pitanje. U finalu ćemo gledati jednu reprezentaciju koja je bila svjetski prvak i jednu koja nije bila. Hrvatska nije globalno moćna u nogometu, ali je u finalu. Sve se svodi na rad. Ovo SP je pokazalo dominaciju europskih ekipa, ali i odlične igre drugih reprezentacija.”

Naravno, nije zaboravio niti pohvaliti domaćina: “Ovo je do sada najbolje Svjetsko prvenstvo. Organizacija je bila vrhunska, stadioni, osiguranje, transport, cijela operativa. Sve je bilo bez presedana”, kazao je Infantino dodavši: “Stadioni su bili 98 posto ispunjeni. Više od milijun navijača je posjetilo Rusiju, utakmice je diljem svijeta pratilo tri milijarde ljudi. Očekuje se da će finale gledati milijarda ljudi. Digitalni kanali su imali više od 11 milijardi pregleda sadržaja, VAR je bio uspješan, antidoping program je bio bez presedana. Imali smo rekordan broj testova, a niti jedan pozitivan nalaz. Gledali smo sjajne utakmice, s puno emocija, a samo je jedna završila bez golova.”

Dodaje, da je još jednom pobijedio nogomet: “Bilo je uspješno i zbog nogometa, nogomet priča priču, oni na terenu govore, a mi iza scene se pobrinemo da se sve glatko odvija. I zato je ovo SP uspješno. Uspjeli smo FIFA-u vratiti nogometu i nogomet vrati FIFA-i. Rusija se promijenila, postala je nogometna zemlja, nogomet je postao dio DNK ruskog naroda. Promijenila se i percepcija svijeta prema Rusiji. Milijun ljudi je posjetilo Rusiju i otkrilo lijepu i gostoljubivu zemlju. Puno predrasuda je pobijeno.”

Rekao je i kako su volonteri srce i osmijeh ovog prvenstva, pokazavši im svoju zahvalnost time što se pojavio odjeven u volontersku majicu.

Osvrnuo se kratko i na iduće Svjetsko prvenstvo u Kataru: „Svjetsko prvenstvo u Kataru održati od 21. studenog do 18. prosinca 2022. godine.“

LEGIJA STRANACA U FRANCUSKOJ – Odakle dolaze igrači koji nastupaju za Francusku?

Komentari

komentara

« Povratak