AC Milan opet u financijskim problemima – mogući spas donosi bivša zvijezda Intera!?

FOTO:

Iako su prošlogodišnje preuzimanje Milana, od strane Kineza Yonghong Li-ja, navijači dočekali s olakšanjem, čini se da je klub opet u financijskim problemima.

Dugovi dolaze na naplatu

Talijanski mediji posljednjih dana pišu o mogućim problemima novog gazde AC Milana, Kineza Yonghong Li-ja. On je prošlo ljeto osigurao oko 250.000.000 eura za pojačanja, a prije toga se navodno debelo zadužio kod američkog fonda Elliot, kako bi bio u stanju preuzeti Milan. Sve to, čini se, polako dolazi na naplatu.

Yonghong Li do kraja listopada mora vratiti oko 370.000.000 eura fondu Elliot, no problem je što on za sada ima osiguranih samo 10.000.000 eura. Mediji tako nagađaju kako će Li vjerojatno morati prodati dio vlasničkih udjela kako bi namirio dugove. E, tu na scenu stupa bivši igrač gradskog rivala Intera.

Sneijder spašava Milan?

Prema nekim informacijama, dio duga prema fondu Elliotu mogao bi biti refinanciran u obliku kriptovalute, točnije bitcoina. Ovu mogućnost nudi poduzeće Vsport, čiji je jedan od vlasnika legenda milanskog Intera, Wesley Sneijder. Vsport pomoću bitcoina ulaže u sportske projekte, a navodno su i Milanu ponudili pomoć u sanaciji dugova. Za uzvrat, od Milana traže udio u vlasničkoj strukturi. Hoće li doći do ove vrste suradnje, Milan mora odlučiti do listopada.

LOVA DO KROVA: UEFA potvrdila, evo koliko će naši dobiti love od Lige nacija!

 

Komentari

komentara

« Povratak