Antonio Valencia: Od skupljača boca do Old Trafforda

FOTO: Getty

Antonio Valencia potpisao je novi ugovor s Manchester Unitedom te će u klubu ostati do 2018. godine. Na Old Traffordu je od 2009., a u 271 nastupu za crvene vragove zabio je 21 gol te je osvojio šest trofeja.

No, nevjerojatna je priča ovog 31-godišnjeg Ekvadorca i njegov put do ‘kazališta snova‘.

Čudesna priča

“To što je on učinio u životu je impresivno. Moramo mu se nakloniti”, rekao je bivši suigrač Antonija Valencije, Kevin Kilbane.

Naime, Antonio je kao dječak bio primoran zajedno s ocem i dva brata skupljati boce ulicama Nuevo Loje. Uz to, majci je pomogao prodavati pića na lokalnom stadionu.

S 11 godina su ga prvi put primjetili skauti, a s 14 godina je za lokalnu momčad igrao protiv 18-godišnjaka.

Sa 16 godina stigla je prilika da zaigra za El Nacional zbog čega je preselio u glavni grad Quito.

San se ostvario

“Nisam rekao to svom ocu zato što me ne bi pustio. To je bilo prvi put da sam napustio dom. Bio sam nervozan jer nisam znao kamo točno idem, bilo mi je neobično negdje dalje jesti ili spavati. Ali, ako imate san, želite da se on ostvari i ja sam to morao napraviti”, priča Valencia pa otkriva da je to rekao samo majci koja mu je platila kartu za autobus od 60 dolara.

“Kad sam prvi puta došao u El Nacional, sjećam se da su mi dali nove Adidas kopačke. Bile su nevjerojatne! Prije njih igrao sam bos ili u trošnoj obući”.

U Europu je stigao kao 19-godišnjak kada ga je za dva milijuna eura doveo Villarreal. Nakon žute podmornice još je igrao za Recreativo, Wigan, a sve se isplatilo kada je 2009. United za njegove usluge Wiganu platio 19 milijuna eura.

Izvor: goal.hr

Komentari

komentara

« Povratak