AS OBJASNIO: Ovo je 5 čimbenika zbog kojih Modrić ostaje u Realu!

FOTO:

“Luka Modrić ostaje u Real Madridu. Prekrižio je potencijalni transfer u Inter”, vijest je koja se tijekom jučerašnjeg dana munjevito proširila španjolskim i talijanskim medijima.

Zašto je Luka Modrić odustao od transfera? S pokušajem da rasvijetli pozadinu odluke, AS je kroz pet točaka naveo ključne razloge.

Poboljšanje ugovora

Real Madrid brzo i učinkovito reagirao je na Interovu financijsku ponudu. Inter je hrvatskom veznjaku nudio 10 milijuna eura godišnje plaće i šestogodišnji ugovor koji uključuje četiri godine u Interu i dvije godine u Jiangsu Suningu. Real Madrid odgovorio je podebljanjem Modrićeva ugovora s 8 na 11 milijuna eura čime se Luka Modrić izjednačio s Garethom Baleom prema pitanju godišnje plaće.

Osvajanje trofeja

Dovoljno je samo usporediti posljednje rezultate Real Madrida i Intera kako bi se zaključilo kako Luka Modrić ostankom u španjolskoj prijestolnici i dalje može računati na berbu titula. Real Madrid osvojio je četiri od posljednjih pet Liga prvaka, kao i tri uzastopne. Inter je posljednji europski naslov, na čelu s Joseom Mourinhom, spremio u vitrine prije osam godina.

Obitelj

Obiteljski faktor još je jedan u nizu razloga. Luka Modrić već šest godina živi u Madridu i njegova se obitelj naviknula na život i tradiciju glavnog španjolskog grada. Preseljenje u Milano značilo bi promjenu već uhodanih životnih rutina. Obiteljska situacija u određenoj mjeri presudila je u korist Real Madrida.

Trener Julen Lopetegui

Dolazak Julena Lopeteguija umjesto Zinedinea Zidanea na klupu Kraljevskog kluba podrazumijeva kontinuitet više-manje identičnog stila koji je preferirao i francuski nogometni stručnjak. Luka Modrić svjestan je kako će ostati važna poluga u planovima Julena Lopeteguija, odnosno kako će moći nastaviti demonstrirati klasu kojom je oduševljavao svijet proteklih godina.

Istaknuta momčadska rola

Ronaldov odlazak u Juventus otvorio je Luki Modriću put da preuzme još važniju ulogu u Realovoj svlačionici. S obzirom na predstojeću, sedmu sezonu u Kraljevskom klubu, svrstava se među senatore čiji se glas sluša i uvažava. Budući da Cristiana Ronalda više nema, Modrićeva figura bit će još istaknutija.  

NAKON NEUSPJELIH PREGOVORA OKO MODRIĆA, INTER POTRAŽIO POJAČANJE U BARCELONI!

Pep Guardiola bijesan: „Argentinci šire laži o meni i jako sam razočaran zbog toga!“

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak