BBC OBJAVIO EKSKLUZIVU: Evo što će FIFA napraviti s Rusijom!

FOTO:

Rusija je odlučila napasti Ukrajinu, a to će donijeti neviđenu katastrofu za Ruse i njegove klupske predstavnike u Europi, ali i u svijetu. Mnoge nacije odlučile su bojkotirati Rusiju zbog invazije na Ukrajinu, a sada će se uključiti i FIFA.

Naime, BBC je objavio da će FIFA izbaciti Rusiju iz svih nogometnih natjecanja što bi značilo da ta reprezentacija neće moći nastupati u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se trebaju igrati sljedećeg mjeseca.

BBC javlja da se FIFA za takav korak odlučila nakon što je Međunarodni olimpijski odbor predložio da ruski i bjeloruski sportaši budu izbačeni iz svih međunarodnih natjecanja. Konačna odluka očekuje se danas.

Podsjećamo, Rusija je na kraju prvi dio kvalifikacija okončala na drugom mjestu u skupini H koju je osvojila naša Hrvatska. Rusi su tako dobili priliku kroz dodatne kvalifikacije, a ždrijeb im je u polufinalu mini turnira donio Poljsku. Međutim, ovih dana poljski nogometaši oglasili su se kako nema šanse da igraju protiv Rusije zbog invazije na Ukrajinu.

Isto su učinili Češka i Švedska, drugi par ovog mini turnira iz kojeg će samo jedna reprezentacija dobiti vizu za Katar.

Komentari

komentara

« Povratak