Beckham, Zidane…i još mnogi (ne)uspješno su se okušali kao glumci! Jeste li već pogledali njihove glumačke poduhvate?

FOTO:

Iako je dosta nogometaša poznato po svojim glumačkim sposobnostima na travnjaku, neki su se ovog poziva primili i izvan terena. Popis onih koji su glumili nešto, pa makar i u reklami je poduži. Ovdje smo izdvojili samo neke (ne)uspješnice.

David Beckham (King Arthur Legendo of the Sword)

Iako se već nekoliko puta okušao kao glumac, posljednji u nizu u kojima David Beckham pokušava biti glumac je film o kralju Arthuru, iz 2017. godine. Uloga koju igra je mala i nebitna, a takve su po mnogima i njegove glumačke sposobnosti. Kad se već obogatio na nogometu i modi, bilo bi previše da je još i dobar glumac, zar ne?

Sir Bobby Charlton (Jossy’s Giants)

Legenda engleskog nogometa, Sir Bobby Charlton glumio je u dječjoj seriji, popularnoj u Britaniji tijekom 80-tih. U seriji se kao statisti pojavljuju još neki nogometaši, a kritika je Charltonove nastupe ocijenila sasvim prolaznim ocjenama.

https://youtu.be/zs9A3sad5lg

Pele (Escape to Victory)

Brazilac Pele okušao se u nekoliko filmova, glumeći čak i glavne uloge. Ipak, možda je najzapaženiji ostao po ulozi u kultnom filmu Escape to Victory iz 1981., gdje rame uz rame nastupa sa Sylvestererom Stalloneom i Michaelom Caineom. Kritika nije blagonaklono gledala na njegove glumačke pokušaje no sve je to zasjenio svojim nogometnim umijećem koje je uklopljeno u njegove likove s filmskog platna.

Alan Shearer (Goal!)

Još jedan iskusan glumac među nogometašima je zasigurno i Alan Shearer. U velikom broju serija, filmova i dokumentaraca Alan je glumio sam sebe. Ipak, najznačajniji je po ulozi u filmu „Goal“, iz 2005. Svaki nogometni zaljubljenik trebao bi pogledati ovaj film jer, osim inspirativne priče, u ovom se filmu pojavljuju brojna slavna nogometna imena, kao što su: Patrick Kluivert, Steven Gerrard, Milan Baros, Raúl González, Zinédine Zidane…

Zinedine Zidane (Asterix at the Olympic Games)

Francuski nogometni virtuoz u ovom se filmu pojavljuje u ulozi neke vrste egipatskog božanstva koje izvodi različite „finte“ s loptom. Naravno, u nogometnom smislu je izvrstan no kao glumac, ne toliko. U svakom slučaju, ako želite vidjeti kako izgleda Zidane s povećom količinom tuša na očima i s bujnom kosom, svakako pogledajte ovaj film. Osim toga, Zidane se pojavljuje u još nekolicini filmova u kojima glumi sam sebe.

Eric Cantona (Looking for Eric)

Možda i najuspješniji glumac među nogometašima je „kralj Eric“. Do sad je glumio u preko dvadeset filmova, uglavnom francuske produkcije. Iako njegov izgovor nekad nije u potpunosti razumljiv, svakako mu se mora priznati da u filmu, kao i na terenu ima karizmu i stav.

Frank Leboeuf (The Theory of Everything)

Rijetki znaju da se ovaj bivši Chelseaov branič i osvajač Svjetskog i Europskog prvenstva s Francuskom pojavljuje u ulozi švicarskog doktora, u Oscarom nagrađenom filmu „Teorija svega“. Kritičari su čak njegovu glumu ocijenili solidnim ocjenama, a u pripremi ima već nekoliko novih filmskih angažmana.

https://www.youtube.com/watch?v=q6XF66xysgQ

Vinnie Jones (Lock, Stock and Two Smoking Barrels)

Definitivno najpoznatiji i najuspješniji nogometaš među glumcima je Vinnie Jones. Na filmsko se platno probio prije 20-ak godina uz pomoć redatelja Guya Ritchya i vrlo uspješnih filmova Lock, Stock and Two Smoking Barrels te filma Snatch. Nakon toga je uslijedio dug niz zapaženih uloga, pa s pravom dobar dio javnosti pamti ovog Velšanina po filmovima, a ne po nogometu.

Wayne Rooney u promotivnom spotu za vino

Wayne Rooney samo je jedan u nizu nogometaša koji je angažiran za potrebe neke reklamne kampanje. Razina glumačkih sposobnosti koje pokazuje nije nimalo impresivna no svi ljubitelji nogometa će simpatizirati ovaj uradak. Pogotovo ako se spomene da mu društvo čine Ryan Giggs i Patrice Evra.

Michael Owen u reklami za viski

Nije svaka zvijezda primjerena za oglašavanje svakog proizvoda. Najbolji primjer ovako pogrešnog i nepromišljenog odabira je Michael Owen u reklamnom spotu za Spey whiskey. Osim što je evidentno nezainteresiran, lik i djelo ovog nogometaša nikako ne idu uz ovakvu vrstu alkoholnog napitka.

Komentari

komentara

« Povratak