BJELICA OTKRIVA: “Imao sam pozive iz te lige, ali nije se poklopilo…”

FOTO:

Poznati hrvatski trener, Nenad Bjelica, dao je veliki intervju za Transfermarkt u kojem je govorio o nastupu Hrvatske na europskom prvenstvu te o planovima koje ima s Osijekom gdje danas radi kao glavni trener tog kluba.

“Minimalni cilj Hrvatske bio je proći u osminu finala jer dalje idu 16 od 24 reprezentacije. Ali naše igre tijekom Eura bile su nestabilne. Nekad bi iz jednog poluvremena u drugo bile jako različite. Od svjetskog viceprvaka očekujete uvjerljivije igre i moć na terenu. Prolazak protiv Španjolaca nije bio očekivan, ali sve je bilo moguće na kraju”, tvrdi Nenad Bjelica koji misli kako Hrvatska može više pokazati:

“Mislim da Hrvatska može pokazati puno više. Što točno? U sve četiri utakmice protivnik je imao veću želju za trčanjem. Ne samo jedan kilometar po utakmici, nego i deset protiv Španjolske i Češke. Definitivno ima prostora za poboljšanje u analizi Eura”. Često se u našim medijima može vidjeti kako navijači žele Bjelicu za novog izbornika, a on o tome kaže:

“Činjenica da navijači spominju moje ime čini me jako ponosnim. Naravno da bi bila velika čast za mene, kao i za bilo kojega hrvatskog trenera, trenirati reprezentaciju svoje zemlje. Ali to trenutačno nije na stolu. Izbornik je ostao i vjerojatno će ugovor odraditi do Katara.”.

Bjelica je potom kazao koliko može njegov Osijek:

“Iznenađenje poput onoga koje je napravila Rijeka prije četiri godine svakako je moguće. Ali Dinamo je osvojio 14 prvenstava u zadnjih 15 sezona i najstabilniji je klub u regiji, ne samo u Hrvatskoj, tako da je jako teško pobjeđivati ga. Pokušat ćemo, ali istina je da naš budžet za igrače nije ni blizu njihovu. U Dinamu je to 45-50 milijuna, kod nas svega 13-14. Ali dobar smo, stabilan klub i već smo prošle sezone pokazali da se možemo nositi s Dinamom.”, govori Bjelica i za kraj otkriva kako je imao kontakte iz Bundeslige:

“Bundesliga je zanimljiva liga za svakog trenera. Imao sam kontakte s nekoliko tamošnjih klubova zadnjih godina, ali nije se sve poklopilo. Vidjet ćemo što će mi budućnost donijeti i gdje će me put odvesti”, zaključio je Bjelica.

Komentari

komentara

« Povratak